İran’ın saldırıları sonrası İsrail’den açıklama: Bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz

İran'ın İsrail'e düzenlediği füzeli saldırısına ilişkin konuşan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, “İsrail'in 200 kadar füze saldırısına siyasi kademeye uygun olarak bizim seçtiğimiz yöntemle ve bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 23:53
Kaynak: İHA
İran’ın saldırıları sonrası İsrail’den açıklama: Bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği Gerçek Vaat 2 operasyonundan günler sonra açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari “Salı günü Nevatim ve Tel Nof hava üslerine çok sayıda İran balistik füzesi isabet etti. Savunma kabiliyetlerimiz ve halkın sorumlu davranışı sonucunda herhangi bir yaralanma olmadı” dedi.

Hagari , İsrail'in merkezindeki sivil yerleşim bölgelerinde hasarların meydana geldiğini, hava üslerine fırlatılan füzelerin uçaklara isabet etmediğini ve Hava Kuvvetleri'nin yeterliliğine zarar vermediğini bildirdi. Saldırının hemen ardından Hava Kuvvetleri uçakları Orta Doğu'da saldırıya geçtiğini belirten Hagari saldırıların şu anda da devam ettiğini söyledi. Hagari İran’a misiller yapılacağını bildirdi.

netanyahu

Netanyahu’dan İran’a misilleme açıklaması

İran’ın saldırıları ile ilgili bir açıklama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan geldi. İsrail’in başkenti Tel Aviv'deki Kirya Karargahı'nda açıklamalarda bulunan Netanyahu, "İran 2 kez topraklarımıza ve şehirlerimize yüzlerce füze fırlattı. Tarihteki en büyük balistik füze saldırılarından biri. Dünyada hiçbir ülke kendi şehirlerine ve vatandaşlarına yönelik böyle bir saldırıyı kabul etmez ve İsrail Devleti de etmeyecektir. İsrail'in kendini savunma ve bu saldırılara karşılık verme hakkı vardır ve biz de bunu yapacağız” dedi.  

“Hizbullah liderliğini ortadan kaldırdık”

Lübnan saldırılarına ilişkin konuşan Netanyahu, “Kuzey sakinlerine verdiğim sözü yerine getirmeye başladık. Nasrallah'ı ve Hizbullah liderliğini ortadan kaldırdık, Celile'yi işgal etmeyi ve vatandaşlarımıza karşı 7 Ekim'dekinden daha büyük ve daha korkunç bir katliam gerçekleştirmeyi planlayan Rıdvan Gücü'nün komutanlarını ortadan kaldırdık” dedi.

Hizbullah'ın füze ve roket stokunun büyük bir bölümünü imha edildiğini belirten Netanyahu, “Bugünlerde askerlerimiz Hizbullah'ın sınırlarımıza yakın yerlerde gizlice hazırladığı terör tünellerini imha ediyor. Tehdidin ortadan kaldırılmasını henüz tamamlamamış olsak da, savaşın seyrini ve dengesini açıkça değiştirdik ve kollarımız daha fazla eylem için uzanmış durumda” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.