İran, İsrail' saldırdı!

İran'dan İsrail'e balistik füze fırlatıldı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 22:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
İran, İsrail' saldırdı!

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e balistik füze fırlatıldığını duyurdu. Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. İsrailliler, sığınaklara sığındı.

İran’ın İsrail’e yönelik muhtemel füze saldırısına ilişkin İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, söz konusu saldırının “geniş çaplı” olmasını beklediklerini açıkladı. Hagari, “Tehdidi ciddiyetle takip ediyoruz. Halktan ordunun talimatlarına uymanızı istiyoruz. İran'dan gelecek ateşin kapsamı geniş çaplı olabilir. Siren çaldığında korunaklı bir alana girmeniz ve biz aksini bildirene kadar orada kalmanız isteniyor” dedi.

İran devlet televizyonu duyurdu

İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının başladığını duyurarak, “Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

Yafa kentinde silahlı saldırı

İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentindeki Kudüs Caddesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, en az 10 kişi yaralandı.

Olay yerinde çok sayıda polis ve ambulans sevk edilirken, polis, saldırının bir terör saldırısı olduğundan şüphelenildiğini açıkladı.

İsrail basınında, saldırının en az iki kişi tarafından düzenlendiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.