İsrail aşırı sağcı bakanlardan provokatif çağrı: Egemenlik şimdi!

İsrail'de Maliye Bakanı Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Filistin topraklarında ülkelerinin egemenliğini ilan etme çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 18:34
Kaynak: AA
İsrail aşırı sağcı bakanlardan provokatif çağrı: Egemenlik şimdi!

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Uluslararası Adalet Divanı'nın Filistin topraklarındaki hukuki görüşünü reddederek ülkelerinin bu bölgelerde "egemenlik ilan etmesi" çağrısında bulundu. Aşırı sağcılar, Yahudi üstünlüğü ve toprak genişlemesi için savunma yapıyor.

Smotrich, sosyal medya hesabındaki paylaşımında,"Lahey'e verilecek yanıt: Egemenlik şimdi" ifadesini kullandı.

Haaretz'in haberine göre Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir de UAD'nin "Yahudi karşıtı" olduğunu öne sürerek, işgal altındaki Filistin topraklarının "İsrail'in ilhak etmesinin zamanını geldiğini" savundu.

İsrail'deki aşırı sağcı partiler, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudilerin üstünlüğünü, İsrail'in daha fazla toprak gasbetmesini ve bu topraklarda egemenlik kurması gerektiğini dile getiriyor.

Uluslararası Adalet Divanı, Lahey'deki oturumda İsrail'in Filistin'i işgaline ilişkin danışma görüşünü açıklarken işgal altındaki Filistin topraklarının parçalanmış ayrı bölgeler değil, "tek bir bölgesel birim" olduğunu bildirdi. İsrail'in Gazze'de işgalci güç konumunda olduğunu belirten UAD, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da işgalci olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.