İsrail BM’ye ait okulu hedef aldı: 16 ölü, 50 yaralı

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na ait bir okulu hedef alarak 16 Filistinliyi öldürdü. Saldırı sonrası bölgede tansiyon yükselirken uluslararası tepkiler artıyor, insani kriz derinleşiyor

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 20:40
Kaynak: İHA
İsrail BM’ye ait okulu hedef aldı: 16 ölü, 50 yaralı

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na ait bir okulu hedef aldı. Bugünkü saldırıda, yerinden edilmiş 16 Filistinli hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, acı haberi doğrularken, binlerce mültecinin sığındığı al Jaouni Okulu'na düzenlenen saldırının ardından olay yerinde büyük bir acı ve yıkım yaşandığını bildirdi.

Saldırının ardından bölgede tansiyon yükselirken, uluslararası toplumun tepkisi ve yardım çağrıları da artıyor. İsrail'in Gazze'de sivil hedeflere yönelik saldırılarını sürdürmesi, bölgede insani krizi daha da derinleştiriyor.

Bu son saldırı, bölgede uzun süredir devam eden çatışmaların en şiddetli örneklerinden biri olarak kaydedildi. Uluslararası toplum, taraflar arasında kalıcı barış ve insani yardımların acil olarak sağlanması çağrısında bulunuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.