İsrail'den Lübnan sınırına yönelik savaş planına onay

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ülkenin kuzey bölgesine dair savaş planını onayladığı açıklandı. İsrail ordusunun şu anda Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğu duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 18:14
Kaynak: İHA
İsrail'den Lübnan sınırına yönelik savaş planına onay

Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazları ve telsizlerin art arda patlatılmasından sonra bütün dikkatler İsrail-Lübnan sınırına çekildi. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından (IDF) yapılan açıklamada, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ülkenin kuzey bölgesi (Lübnan sınırı) ile ilgili savaş planını onayladığı aktarıldı.

Hizbullah Güney Lübnan'ı savaş bölgesine dönüştürdü

Kısa zaman sonra yapılan yeni açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda Hizbullah'ın kabiliyetini ve altyapısını zayıflatmak için Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vuruyor.

Hizbullah onlarca yıldır sivillerin evlerini silahlandırdı, evlerinin altlarına tüneller kazdı ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak Güney Lübnan'ı savaş bölgesine dönüştürdü. İsrail Savunma Kuvvetleri, bölge sakinlerinin evlerine dönmesini ve savaş hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla İsrail'in kuzeyinde güvenliği sağlamak için çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.