TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail-Hamas esir takası müzakereleri: Netanyahu, İsrail heyetini göndermeye karar verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası anlaşmasına varılması amacıyla yapılacak müzakerelere İsrail'den bir heyet göndermeyi kararlaştırdığı bildirildi. İsrailli bir yetkili, Hamas'ın esir takasına ilişkin ilettiği yanıt hakkında İsrail basınına açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 18:16
Kaynak: AA
İsrail-Hamas esir takası müzakereleri: Netanyahu, İsrail heyetini göndermeye karar verdi

Yetkilinin ifadelerine göre, Netanyahu, bir sonraki esir takası müzakerelerine İsrail'den bir heyet göndermeyi kabul etti. Haberde, Netanyahu'nun müzakere heyetiyle yaptığı görüşmede, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların "İsrail'in hedeflerine ulaşıncaya kadar süreceği" mesajını verdiği belirtildi.

Müzakere Yeri Belirsiz

Esir takasının ele alınacağı bir sonraki müzakerenin nerede yapılacağı henüz bilinmiyor. Daha önce İsrail ile Hamas arasında esir takası için yapılan dolaylı müzakerelere Mısır'ın başkenti Kahire ve Katar'ın başkenti Doha ev sahipliği yapmıştı.

Hamas'ın Yanıtı ve Mossad'ın Açıklaması

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad, esir takası müzakerelerinde arabuluculuk yapan tarafların, Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı İsrailli müzakere ekibine ilettiğini duyurmuştu. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, esir yakınlarıyla yaptığı görüşmede, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına "her zamankinden daha yakın olduğunu" belirtmişti.

Güvenlik Kabinesi Toplanacak

Netanyahu'nun Hamas'ın yanıtını ele almak için Güvenlik Kabinesi'ni toplayacağı bildirildi. Bu gelişmeler, esir takası müzakerelerinin hız kazandığını ve taraflar arasında anlaşmaya varılabileceğine işaret ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.