İsrail’in Beyrut saldırısında can kaybı 37’ye ulaştı

İsrail’in dün Beyrut’ta gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 37’ye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 23:37
Kaynak: İHA
İsrail’in Beyrut saldırısında can kaybı 37’ye ulaştı

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleştirdiği saldırıda can kaybı yükseliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, İsrail tarafından Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtinde bir binaya gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 3 çocuk, 7’si kadın olmak üzere 37’ye yükseldiği, 68 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada salı ve çarşamba günleri peş peşe gerçekleştirilen çağrı cihazı ve telsiz saldırılarında ise, can kaybının 39'a yükseldiği, yaralı sayısının ise 3 bin olduğu kaydedildi. Böylelikle ülkede bu hafta düzenlenen saldırılarda toplam can kaybı 76 olarak aktarıldı.

Korkunç katliamları kınıyorum

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, İsrail’in Beyrut’ta gerçekleştirdiği saldırılardan sonra ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretini iptal ettiğini duyurdu. Mikati açıklamasında, “Korkunç katliamları kınıyorum” dedi.

IDF öldürülen Hizbullah liderlerinin isimlerini açıkladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından bugün yapılan açıklamada, Beyrut saldırısında üst düzey komutan İbrahim Akil ile birlikte yaşamını yitiren Hizbullah'ın üst düzey liderlerin isimleri aktarıldı. Açıklamada, 2024'ün başına kadar Hizbullah'ın "Rıdvan" biriminin başında bulunan üst düzey komutan Ahmed Vehbi'nin de aralarında bulunduğu 16 üyesinin isimleri, “Kıyı bölgesi Komutanı Samer Halawi, Qana bölgesi Komutanı Abbas Muslimani, Ramim Ridge bölgesi Komutanı Abdullah Hijazi, Khiam bölgesi Komutanı Muhammed Reda, Dov Dağı bölgesi komutanı Hassan Madi, operasyonlar başkanı Hassan Abd al-Satar ve Genelkurmay Başkanı Hüseyin Hadraj” olarak ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.