TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail saldırıları sürüyor: Gazze’de bir gazeteci daha öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha öldü. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısı 153'e yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 14:42
Kaynak: İHA/AA
İsrail saldırıları sürüyor: Gazze’de bir gazeteci daha öldürüldü

Gazze'de İsrail ordusunun saldırıları devam ederken bir Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şems Haber Ajansı'nda çalışan Muhammed Mahmud Ebu Şeria, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybetti.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 153'e yükseldi. Gazze'deki hükümet yetkilileri, İsrail'in gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak hedef aldığını" belirtti.

Gazze'de can kaybı 37 bin 900’e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 37 bin 900’e, yaralıların sayısı ise 87 bin 60'a yükseldi.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarını 269 gündür sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte gerçekleştirilen 2 saldırıda 23 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin toplam sayısının 37 bin 900’e, yaralıların sayısının da 87 bin 60'a yükseldiği kaydedildi.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.