İsrail Savunma Bakanı Gallant: Savaşta yeni aşama başladı

Lübnan genelinde 24 saatte elektronik cihazlarda yaşanan ikinci patlamanın ardından açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, odağın Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 21:09
Kaynak: AA
İsrail Savunma Bakanı Gallant: Savaşta yeni aşama başladı

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında bir hava üssüne yaptığı ziyarette konuşan Gallant,"Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz." dedi.

İsrail basınından yer alan haberi göre Gallant, "Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum. Uyum sağlamalıyız. Zaman içinde tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş büyük cesaret, azim ve ısrar gerektiriyor." diye konuştu.

İsrail'in kuzeydeki saldırıları hakkında konuşan Gallant, saldırılarının amacının tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmesi olduğunu öne sürdü. Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri unutmadıklarını savundu.

Lübnanlı yetkililer son 24 saatte ülke genelinde önce çağrı cihazları sonrasında ise telsizlerde meydana gelen patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken Tel Aviv yönetimi ise konuya dair sessizliğini koruyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.