İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar

Hizbullah, İsrail’e 320 roket ile saldırı düzenlerken İsrail güçleri, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde bulunan çarşıya saldırı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 23:17
Kaynak: İHA
İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar

İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah arasındaki çatışmalar sürüyor.   İsrail Savunma Kuvvetleri, Yahudilerin en kutsal günü olan Yom Kippur’da (Kefaret Günü) Hizbullah’ın İsrail’e 320 roket ile saldırı düzenlediğini bildirdi. İsrail güçleri, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde bulunan çarşıya saldırı düzenledi.

Hizbullah’tan İsrail’e 320 roket ile saldırı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah’ın bugün kutlanan Yahudilerin en kutsal günü Yom Kippur’da (Kefaret Günü) İsrail’e yönelik saldırı düzenlediğini bildirildi. Açıklamada, “Yom Kippur’un kutlandığı hafta sonu boyunca Hizbullah tarafından atılan yaklaşık 320 mermi Lübnan'dan İsrail'e geçti” ifadeleri kullanıldı.

İsrail, Lübnan’ın güneyinde çarşıyı hedef aldı

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, İsrail savaş uçaklarının Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde bulunan çarşıya saldırı düzenlediğini aktardı. Lübnan askerlerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Saldırının ardından ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.