İsviçre polisi harekete geçti: İntihar kapsülü kullanımı sonrası 4 gözaltı

 İsviçre’de ilk kez kullanılan intihar kapsülü sonrası İsviçre polisi harekete geçti. Yaşlı bir kadın üzerinde kullanılan kapsül üzerine 4 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 20:59
Kaynak: İHA
İsviçre polisi harekete geçti: İntihar kapsülü kullanımı sonrası 4 gözaltı

İsviçre’de ortaya çıkan ve kullanıcısının intihar etmesine olanak sağlayan intihar kapsülü cihazı ilk kez kullanıldı. Almanya sınırındaki Schaffhausen kantonunda Merishausen belediyesinde bir orman kulübesinde gerçekleştirilen uygulamada 64 yaşındaki bir kadının intihar etmesine yardım edildi. Bunun üzerine İntihara teşvik ve yardım etme suçundan İntihar kapsülü girişiminin arkasında The Last Resort Başkan Yardımcısı Florian Willet, bir Hollandalı gazeteci ve iki İsviçreli tutuklandı.

İntihar kapsülünü ilk kullanan kişi

The Last Resort kuruluşunun sözcüsü, kapsülü kullanan kişinin bağışıklık sisteminin ciddi bir şekilde zayıflamasından muzdarip 64 yaşında ABD’li bir kadın olduğunu belirterek “Ölümün bir insan hakkı” olduğunu savundu. Kuruluşun sözcüsü tarafından ABD’li kadın intihar kapsülünü kullandığında yanında bulunan tek kişinin Willet olduğu belirtilirken Amerikalı kadının hayatına son vermeden önce tüm psikiyatrik değerlendirmelerden de geçtiği de vurgulandı.

Hollanda’da yayın yapan Volkskrant gazetesine göre Sarco cihazı kullanılırken fotoğraf almak isteyen fotoğrafçılarından biri İsviçre polisi gözaltına alındı

İntihar kapsülü nasıl ortaya çıktı?

Sarco, 1990’lı yıllardan bu yana uzman desteğiyle intihar konusundaki çalışmalarıyla ünlü Avusturyalı eski hekim Philip Nitschke tarafından geliştirildi. Cihazın 3D yazıcı ile üretilebilmesi, cihazın çocuklar ve akıl sağlığı yerinde olmayanlar tarafından kullanılabilmesine ilişkin endişelere neden oluyor.

İntihar kapsülü nasıl çalışıyor?

3D yazıcıyla üretilen Sarco adlı intihar kapsülü, içerisinde oturan kişinin bir düğmeye basmasıyla birlikte çalışıyor. Havaya nitrojen gazı salarak havadaki oksijenin ölümcül seviyelere düşmesiyle birlikte kapsülde oturan kullanıcı, bilincini kaybederek birkaç dakika içerisinde boğularak ölüyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.