Kazakistan Başbakan Vekili Roman Sklyar kimdir?

Kazakistan’da mevcut hükümetin istifa etmesinin ardından Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Roman Sklyar Başbakan Vekili olarak göreve atandı. Peki, atanan Roman Sklyar kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 14:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kazakistan Başbakan Vekili Roman Sklyar kimdir?

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev'in ofisinden bugün yaptığı açıklamada hükümetin istifasının onaylandığını ve Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar'ın başbakan vekili olarak atandığını duyurdu. Bu haberin ardından arama motorlarından Roman Sklyar kimdir? sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte detaylar…

ROMAN SKLYAR KİMDİR?

8 Mayıs 1971 tarihinde doğan Roman Sklyar, Kazakistan'ın Pavlodar şehrinde hayata gözlerini açtı. Pavlodar Devlet Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği, Moskova Modern İşletme Enstitüsü'nde Ekonomi ve Kazak Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde eğitim aldı.

1989 yılında Ekibastuzugleavtomatika MNU'da tesisatçı ve montajcı olarak kariyerine başlayan Sklyar, daha sonra Vakhinvest JV ve çeşitli ticari yapılar gibi farklı alanlarda güvenlik mühendisi olarak görev yaptı. 2005-2006 yılları arasında Pavlodar'da akım yardımcısı genelkurmay başkanlığı görevlerini üstlendi.

Astana akiminin aparatının altyapı geliştirme bölümünün başkanı olarak 2006-2007 yıllarında çalışan Sklyar, daha sonra Astana şehrinin Enerji ve Kamu Hizmetleri Dairesi Müdürü olarak görev aldı. 2008-2011 yılları arasında Pavlodar Bölgesi'nde akım yardımcısı ve birinci yardımcısı olarak görev yaptı.

2011 yılında Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı olarak atanarak görevine devam eden Sklyar, 2014-2016 yılları arasında Kazakistan Temir Zholy JSC'nin başkan yardımcısı olarak görev aldı. 2016 seçimlerinde Nur Otan partisi listesinden Mazhilis'e seçilerek Ekonomik Reform ve Bölgesel Kalkınma Komitesi Başkanı oldu.

Sklyar, Ulusal Ekonomiden Sorumlu Bakan Yardımcısı ve Yatırım ve Kalkınmadan Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2018'den itibaren Birinci Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2019 yılında Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Sklyar, 2024 yılında Kazakistan Başbakan Vekili olarak atandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.