Lübnan'da yeni telsiz saldırısı: Hizbullah tarafından kullanılan cihazlar patladı

Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarına yönelik yine saldırı yapıldı Telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 19:43
Kaynak: AA
Lübnan'da yeni telsiz saldırısı: Hizbullah tarafından kullanılan cihazlar patladı

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 9 kişinin ölümüne, 2 bin 750 kişi de yaralanmıştı. Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde yeniden telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi. Bu patlamalardan ise 9 kişi hayatını kaybetti, 300'ü aşkın kişi yaralandı

Başta başkent Beyrut olmak üzere Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen patlamalar nedeniyle bazı ev ve araçlarda da yangın çıktığı ifade edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından patlamaların ardından yapılan açıklamada telsizlerin patlaması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği 300'den fazla kişinin yaralandığı, patlamalarda yaralananların hastanelere nakledilme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi.

Patlamalar hakkında açıklama yapan Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde çıkan yangınları söndürmeye çalıştıklarını bildirdi.

Dünkü telsiz cihazı patlamasında öldürülen Hizbullah üyelerinin cenaze töreni Dahiye Mahallesi’nde yapılırken alanın üzerinde İsrail’e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu gözlemlendi.

Air France bölgedeki uçuşlarını askıya aldı

Bölgedeki güvenlik endişesi nedeniyle Air France, Paris'ten Beyrut ve Tel Aviv'e yapılacak tüm uçuşların yarına kadar iptal edildiğini duyurdu.

Uçuşların yeniden başlamasının sahadaki durumun günlük olarak değerlendirilmesine bağlı olacağını belirten Air France uçuşları iptal edilen müşterilere bilgi verileceğini, biletlerin geri ödeneceğini veya ileri bir tarihe ertelenebileceğini bildirdi.

Guterres’ten itidal çağrısı

Gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapan Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Tarafların BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına saygı duymalarını talep ederek, Guterres, istikrarın sağlanması için çatışmalara son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.