Lübnan saldırıları sonrası İran alarma geçti: İletişim cihazları yasaklandı

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizlere yönelik saldırılarının ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu iletişim cihazlarının kullanımını yasakladı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:57
Kaynak: İHA
Lübnan saldırıları sonrası İran alarma geçti: İletişim cihazları yasaklandı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Lübnan’da gerçekleşen saldırıların ardından benzer bir olayın İran’da yaşanmasını önlemek için harekete geçti. İki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun iletişim cihazlarının kullanımını yasakladığını bildirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan iki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a ait çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırılarının ardından Devrim Muhafızları Ordusu’nun iletişim cihazlarını kullanmayı yasakladığını belirtti. Devrim Muhafızları Ordusu’nun kullandığı iletişim araçlarının çoğunun ya el yapımı ya da Çin ile Rusya'dan ülkeye getirtildiği kaydedildi.

İsrail'in hedef aldığı cihazları Tahran'dan

İranlı güvenlik kaynağı, Devrim Muhafızları'nın artık şifreli mesajlaşma yoluyla haberleştiğini belirterek, İsrail'in ilk saldırıda hedef aldığı bazı çağrı cihazlarının Tahran'a getirildiğini söyledi.  Burada İranlı teknik ekipler tarafından cihazlar incelendiğini belirten yetkili benzer bir durumun İran'da yaşanmaması için önlemler alındığını söyledi.  Diğer yetkili ise Tahran'ın temel endişesinin özellikle yer altında bulunan nükleer tesisler ve füze programına yönelik olabilecek sabotajları olduğunu belirtti. İran’ın en büyük amacının buraya yapılacak herhangi bir saldırının engellemek olduğunu aktardı.

İran kablosuz telsiz kullanıyor

İran’da konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. İsrail'in Lübnan'da hedef aldığı ve Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları, İran ordusunun envanterinde bulunmuyor. İran silahlı kuvvetleri Batılı ülkelerin yaptırımları sonucu istediği teknolojiyi ülkeye ithal edemiyor. Askeri teknolojide dışarıya bağımlı olmamak adına haberleşme ağını kendi savunma sanayisinde ürettiği kablosuz telsizler ile sağlıyor. Öte yandan İran ordusunun son yıllarda Rusya ve Çin'den iletişim cihazları aldığı belirtiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.