TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mortgage faizleri yüzde 7'nin üzerine çıktı, başvurular azaldı

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 18:16
Kaynak: AA
Mortgage faizleri yüzde 7'nin üzerine çıktı, başvurular azaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde mortgage faiz oranları hızla yükseliyor! Mortgage Bankalar Birliği (MBA) verilerine göre, ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı son bir haftada yüzde 7,03'e çıkarak önemli bir artış kaydetti. Bu yükselişe rağmen, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azalış gösterdi. Konut satın alma ve yeniden finansman başvurularında da düşüş yaşandı. MBA'nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Mike Fratantoni, bu durumu son enflasyon verileriyle ilişkilendirerek, Federal Rezerv'in faiz indirim beklentilerini zorlayabileceğini belirtti. Haziran ayının son haftasında konut piyasasında canlılık azalırken, faizlerin yükselişi tüketicilerin kararlarını etkilemeye devam ediyor.

Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.