Netanyahu: Nasrallah’ın ölümü hedeflerimiz için şarttı!

Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine ilişkin ilk kez konuştu. Netanyahu Nasrallah'ın öldürülmesini hedefe ulaşmak için temel şart olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 23:51
Kaynak: İHA
Netanyahu: Nasrallah’ın ölümü hedeflerimiz için şarttı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesiyle ilgili sayısız İsraillinin ve çok sayıda Amerikan ve Fransız vatandaşının öldürülmesinden sorumlu bir “katil” ile hesaplaştıklarını söyledi.

Nasrallah'ın ve yardımcılarının İsrail'i yok etme planının mimarları olduğunu belirten Netanyahu, “O sadece İran tarafından harekete geçirilmedi. Birçok durumda İran'ı harekete geçirdi. Nasrallah'ın öldürülmesi, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı” diye konuştu.

"Önümüzdeki günlerde önemli zorluklarla karşılaşacağız”

İsrail ordusunun düzenlediği ağır saldırıların yeterli olmayacağını anladığını aktaran Netanyahu, Nasrallah’ın hayatta olduğu sürece, Hizbullah'ın yeteneklerini hızla rehabilite edebileceğini ve bu yüzden ölüm emrini verdiğini söyledi.

Ben de emri verdim ve Nasrallah artık bizimle değil” dedi.

Nasrallah’ın öldürülmesini güç dengelerini değiştirecek bir adım olduğunu aktaran Netanyahu, “Sadece kuzey sakinlerinin evlerine dönmesini değil, aynı zamanda güneydeki esirlerimizin geri dönmesini ilerletecek bir adımdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.