Paris 2024'te başörtüsü krizi: Sounkamba Sylla şapka takacak!

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na Fransa'yı temsil edecek olan koşucu Sounkamba Sylla'nın başörtüsü ile açılış törenine katılmasına izin verilmemesi büyük bir tartışma yarattı. Sylla'nın sosyal medyadan başörtüsü taktığı için törene katılamadığını duyurması, spor camiası ve sosyal medyada geniş yankı buldu

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Paris 2024'te başörtüsü krizi: Sounkamba Sylla şapka takacak!

Fransa'nın 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkesini temsil edecek Fransız koşucu Sounkamba Sylla'nın başörtüsü takarak açılış törenine katılma hakkı büyük bir tartışmaya neden oldu. İlk olarak başörtüsü nedeniyle törene katılmasına izin verilmeyen Sylla, Fransa Olimpiyat Komitesi'nin kendisine şapka takma önerisini kabul ederek açılış törenine katılabileceğini duyurdu. Sylla, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Olimpiyat Oyunları açılış törenine katılabilmem için nihayet uzlaştık” ifadelerini kullandı.

Paris 2024'te Başörtüsü Yasağına Tepkiler

Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, 24 Eylül 2023'te Paris Olimpiyatları'nda Fransız sporcuların başörtüsü takmasının yasaklandığını duyurmuştu. Bakan, spor ve devlet işlerinin ayrılması adına "katı bir laiklik" rejimi uygulandığını belirtmişti. Ancak, bu karar, hem spor camiası hem de insan hakları kuruluşları tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Uluslararası Tepkiler ve IOC'nin Rolü

Uluslararası Af Örgütü ve diğer insan hakları kuruluşları, IOC'ye başörtüsü yasağının kaldırılması çağrısında bulunmuş, ancak bu girişim sonuçsuz kalmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bu konuda herhangi bir kısıtlaması bulunmamasına rağmen, Fransa'nın kendi iç politika kararları spor dünyasında tartışma yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.