Polonya'da doğal afet durumu ilan edildi

Polonya'nın güneyinde etkili olan Boris Kasırgası sebebiyle doğal afet durumu ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 00:54
Kaynak: İHA
Polonya'da doğal afet durumu ilan edildi

Polonya, Boris Kasırgası'yla mücadelede. Başbakan Donald Tusk tarafından ülkenin güneyi ile güneybatısını vuran Boris Kasırgası sebebiyle doğal afet durumu ilan edildi. Başbakan Tusk, doğal afetlerin muhtemel olası sonuçlarının önlenmesi, doğal afetlerin yol açtığı yıkım ve zararların tanzim edilmesi veya ortadan kaldırılması nedeniyle doğal afet durumu ilan ettiğini açıkladı. Tusk, kasırganın yol açtığı zararı gidermek için Avrupa Birliği'nden (AB) mali yardım isteyeceklerini duyurdu.

"Doğal afet durumuna" göre en fazla 30 gün süreyle sel ve su baskınlarının etkili olduğu yerlerde kişisel hak ve özgürlüklerde kısıtlama yaşanabiliyor.

2 kişi yaşamını yitirmişti

Polonya'nın güneyinde dünden beri aralıksız süren yağışlar sebebiyle çok sayıda nehir taşmış, Stronie Slaskie, Klodzka, Glucholazy, Ladek Zdroj, Bielsko Biala dahil olmak üzere onlarca yerleşim yeri sular altında kalmıştı. Stronie Slaskie'deki barajın duvarı ile beraber Glucholazy kasabasında köprü yıkılmıştı. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde 2 kişi sel sularına kapılarak yaşamlarını yitirmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.