Ukrayna’dan Kırım’a büyük darbe: Rusya’nın hava üssü vuruldu

Ukrayna, Kırım'daki Saki Hava Üssü'ne saldırı düzenledi. Rusya'nın enerji tesislerine yönelik saldırılara karşı Ukrayna, 22 drondan 20'sini imha etti. Tansiyon yükseliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:24
Kaynak: İHA
Ukrayna’dan Kırım’a büyük darbe: Rusya’nın hava üssü vuruldu

Ukrayna ordusu, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın batısındaki Saki Hava Üssü'ne yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Saki Hava Üssü’nün Rusya’nın Karadeniz bölgesindeki askeri operasyonlar ve Ukrayna topraklarına yönelik hava saldırıları için kritik bir üs olduğunu belirtti. Yerel kaynaklar, saldırı sırasında üste büyük patlamalar ve yangınların çıktığını, olayda 2 Rus askerinin yaralandığını bildirdi.

Rusya’dan Ukrayna’ya Enerji Darbesi

Ukrayna’daki gerginlik, Rusya’nın gece boyunca Ukrayna enerji tesislerine düzenlediği insansız hava aracı saldırılarıyla daha da tırmandı. Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo, Jitomir ve Kiev bölgelerindeki enerji tesislerine yapılan saldırılar sonucunda 68 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığını duyurdu. Çernihiv bölgesindeki Nizhyn şehrine yönelik saldırılarda ise 15 kişi yaralandı ve altyapıda ciddi hasar oluştu.

Ukrayna’dan Savunma Hamlesi

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın fırlattığı 22 drondan 20’sinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son dönemde Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alan füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor. Ukrayna, 13 Temmuz’da Rusya'nın Krasnodar bölgesinde limandaki bir feribota yönelik askeri amaçlı bir İHA saldırısı gerçekleştirmişti; bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Gerilimin Yükseldiği Savaşın İzdüşümü

Bu karşılıklı saldırılar, Ukrayna-Rusya çatışmasında gerilimin ne kadar arttığını gözler önüne seriyor. Ukrayna’nın stratejik askeri hedeflere yönelik operasyonları ve Rusya’nın enerji tesislerine düzenlediği saldırılar, savaşın dinamiklerini değiştirirken, bölgedeki insani ve altyapısal zararlar da artıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.