Denklik belgesi nedir? Neyi ifade eder?

Denklik belgesi, üniversite okuyan çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Denklik belgesi özellikle yükseköğretim kurumlarının lisans eğitimini tamamlamış kişiler tarafından da sıkça soruluyor. Bu belge ile kişiler Lisans eğitimlerinin Türkiye'de de geçerli olmasını sağlayabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 15:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Denklik belgesi nedir? Neyi ifade eder?

Denklik belgesi, yurt dışında eğitim gören ve bu eğitimin Türkiye'de de geçerli olmasını sağlayan bir belge türüdür. Bu belge ile kişi yurt dışında tamamladığı lisans eğitiminin kendi ülkesinde de geçerli olmasını sağlayabilir. Peki, denklik belgesi nedir? Denklik belgesi nasıl alınır? Denklik belgesi almak için gerekli olan evraklar nelerdir? Tüm detaylar haberimizde..

denklik belgesi

Denklik belgesi nedir?

Denklik belgesi, yurt dışında görülen lisans eğitiminin kişinin kendi ülkesinde de geçerli olmasını sağlayan belgeye denilmektedir. Bu belge lisans eğitimi dışında sahip olunan diğer eğitim düzeyleri içinde geçerli olmaktadır. Belgede belirtilen denklik ifadesi şu anlama gelmektedir. Mezun olunan ülkedeki eğitim düzeyinin yani diplomanın kişinin kendi ülkesindeki eğitimlere denk olduğu anlamını taşımaktadır. Bu belge ile alınan diplomanın kişinin kendi ülkesinde denk yani eş değer olduğu belirtilmiştir.

yök

Denklik belgesi nasıl alınır? Denklik belgesi almak için gerekli evraklar nelerdir?

Denklik belgesi, kişinin yurt dışındaki ülkelerde tamamladığı eğitiminin kendi ülkesinde de geçerli olmasını sağlayan bir belge türüdür. Bu belge ile kişi diğer ülkelerde tamamladığı eğitimlerinin kendi ülkesinde de geçerli olmasını sağlıyor. Bu belgeyi her türlü eğitim düzeyine sahip kişiler alabilmektedir. Denklik belgesi alabilmek için kişinin bu yönde bir talebi olması gerekiyor. Denklik belgesi alabilmek için kişinin resmi makamlara Başvuru yapması gerekiyor. Bunun için Yüksek Öğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular elden ya da posta aracılığıyla yapılabilmektedir. Bunun dışında gerekli olan birkaç evrak da bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyledir; imzalı Başvuru formu, noter onaylı diplomanın aslı, noter onaylı diplomanın onaylı tercümesi, denkliği istenen diplomanın öğrenim süresinin belgesi ve noter onaylı tercümesi, kimlik fotokopisi, doldurulmuş pasaport formu ve pasaportun aslı, aktarılacak olan dersleri içeren transkriptin aslı ve noter onaylı tercümesi v

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.