İzmir Büyükşehir öğrencileri okula eksiksiz gönderecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencileri için kırtasiye desteği sağlanacak. 9 Eylül günü saat 09.00’da velilerin İzmir Şehir Kart’ına 2 bin 500’er lira yüklenecek ve böylece İzmirli çocukların kırtasiye alışverişi yapmalarına imkan sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:59
Kaynak: BÜLTEN
İzmir Büyükşehir öğrencileri okula eksiksiz gönderecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla kurulan Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli projeleri gerçekleştiriyor. Bununla beraber sosyal incelemesi gerçekleştirilerek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ilkokul ve ortaokul öğrencileri için kırtasiye desteği verilecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılında okulların açılacağı 9 Eylül saat 09.00’da velilerin İzmir Şehir Kart’ına 2 bin 500’er lira yüklemesi yapılacak. Böylece öğrenciler, kartla beraber anlaşmalı kırtasiyelere giderek ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemelerini satın alabilecek. 

14 bin öğrenci için 35 milyonluk kırtasiye desteği

Kırtasiye desteği, 14 bin ihtiyaç sahibi öğrenci için yaklaşık 35 milyon liraya ulaşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ekonomik şartları ve kırtasiye masraflarını göz önünde bulundurarak bin lira olarak karar verilen desteği 2 bin 500 liraya çıkardığını aktarmıştı. Anlaşmalı kırtasiyelere ulaşmak için https://bizvariz.izmir.bel.tr/ internet sitesinden İzmir Şehir Kartı linkine tıklanabilir.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.