Borsa haftanın 4'üncü gününe nasıl başladı?

Küresel piyasalarda negatif seyir devam ederken gözler borsaya çevrildi. Peki, Borsa haftanın 4'üncü gününe nasıl başladı? İşte detaylar....

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 10:19
Kaynak: AA
Borsa haftanın 4'üncü gününe nasıl başladı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne pozitif bir başlangıç yaparak önceki kapanışa göre 45,58 puanlık bir artışla 10.030,51 puana yükseldi. Bu açılışla birlikte endeks, yüzde 0,46'lık bir değer kazandı. Bankacılık endeksi yüzde 0,80, holding endeksi ise yüzde 0,34 artış kaydederken, sektör endekslerinin tümü yükseliş gösterdi. En fazla kazandıran sektör ise bankacılık oldu.

Dün, Borsa İstanbul'da düşüş eğilimi görüldü ve BIST 100 endeksi günü yüzde 0,37 değer kaybıyla 9.984,93 puandan kapattı.

Yatırımcıların odak noktası özel sektör istihdam verisi

Küresel piyasalarda ise ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini artırması nedeniyle satıcılı bir seyir hakimdi. Bugün, yatırımcıların odak noktası başta ADP özel sektör istihdam verisi olmak üzere yoğun bir veri gündemine kaydı.

ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı bir şekilde yavaşlayabileceği endişeleri, yatırımcıların risk iştahını azaltırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasında bu ay itibarıyla gevşemeye gideceği beklentisi de güçleniyor.

Analistler, bugün yurtiçinde haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurtdışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, ABD'de ADP özel sektör istihdamı, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.300 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.750 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade edildi.

Borsanın yükselmesine neden olan faktörler

Borsanın yükselmesine neden olan faktörleri sizler için araştırdık. Bu faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Şirket Performansı

Ekonomik Büyüme

Faiz Oranları

Artan Para Arzı

Olumlu Jeopolitik ve Politik Faktörler

Küresel Gelişmeler

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.