Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Borsa ve kripto vergisi gündemimizde yok." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:14
Kaynak: AA
Borsa ve kriptoya vergi gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,  “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” dedi ve kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını belirtti.

Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, KÖİ projelerinin yalnızca finansal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, ekonomik analizlerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin birçok projeyi yatırım maliyetinin çok daha düşük olduğu dönemlerde hayata geçirdiğine işaret eden Yılmaz, “Ben bazen söylüyorum, keşke daha fazlasını yapsaydık” diye ekledi.Yılmaz, sözleşmelerin yenilenmesi ile ilgili olarak da “Bahsettiğiniz türden bir çalışma da şu an gündemimizde yok.” dedi.

Borsa yükselişe geçti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,24 yükselişle 9.911,41 puandan başladı. Ardından BİST 100 endeksi 10 bin puanı aştı.

Kripto piyasası hareketlendi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi, hisse senedi piyasalarını olduğu kadar kripto varlıkları da etkiledi. Bitcoin dün 64 bin doları aştı. 

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.