Eğilmez: Devalüasyon beklentisi fiyatları artırıyor

Devalüasyon beklentisinin son zamanlarda fiyatları yükselttiğini belirten Dr. Mahfi Eğilmez tek başına faiz artırımıyla eski ekonomik dengelere dönmenin mümkün olmadığını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:26
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Eğilmez: Devalüasyon beklentisi fiyatları artırıyor

Ünlü iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, son zamanlarda toplumun genelinde bir devalüasyon beklentisi olduğunu belirterek önemli açıklarda bulundu. Toplumda kurun düşük olduğu ve yakın zamanda düzeltmeyle artacağı yönünde bir algı olduğuna dikkat çeken Eğilmez, “Esnaf biraz da o nedenle fiyatları olması gerektiğini düşündükleri kura göre yüksek tutuyor. Pek çoğumuz fiyatlardaki anormalliği esnafın aç gözlülüğüne bağlıyoruz. Arada aç gözlüler elbette vardır ama mesela 2021 Eylül ayına gelene kadar esnaf böyle aşırı fiyatlama yapmıyordu. Çünkü ekonominin dengeleri iyi kötü yerindeydi. Ne zaman ki faizi enflasyonun altına düşürdük ve o yolda devam ettik bütün dengeler bozuldu. Ve bu bozulma zaten mevcut olan ahlak bozulmasını, yönetim bozulmasını, sosyal bozulmaları zirveye çıkardı” diye konuştu.

Tek başına faizi artırarak eski dengelere dönmenin mümkün olmadığını söyleyen Eğilmez, “Ekonomiyle birlikte bozduğumuz bütün dengeleri yeniden eski yerine getirmeden buradan çıkamayız. Ekonomideki geçici düzelmeler çıkış anlamına gelmez” dedi.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.