Eğilmez: Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır

Savunma Sanayii Fonu için yıllık 750 TL’lik ödeme alınmasına ilişkin kanun teklifine eleştiride bulunan Mahfi Eğilmez, “Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 13:15
Muhabir: BERKAY ERDEN
Eğilmez: Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır

Kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sanayii Fonu için yıllık 750 TL’lik ödeme alınmasına ilişkin kulislerde dolaşan bilgilere tepkiler büyüyor.

TBMM'ye önceki gün sunulan 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', 12 maddeden oluşuyor. Bunların en dikkat çekeni ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından 'savunma sanayi katkı payı' amacıyla yıllık 750 lira ücret alınması planı.

Kanun teklifine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan iktisatçı Mahfi Eğilmez, “İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz” diye belirtti.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.