Emekliler buraya: 1,8 milyon emekli için zam yolda!

AK Parti 10 bin TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için düğmeye bastı. Bu kapsamda yapılacak zam en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkarılabilir

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekliler buraya: 1,8 milyon emekli için zam yolda!

Gelecek hafta memur ve emeklilerin zamlı maaşları hesaplarına yatmaya başlayacak. Ancak kök maaşları düşük olan yaklaşık 1,8 milyon emekli için durum farklı. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde24,73 oranında zam yapılacak olmasına rağmen, bazı emeklilerin zamlı maaşları dahi hâlâ 10 bin TL'nin altında kalacak.

Yapılan hesaplamalara göre, kök maaşı yüzde 24,73 oranındaki zamdan sonra bile 1 milyon 780 bin emeklinin maaşı 10 bin TL'nin altında kalacak. Eğer ek bir düzenleme yapılmazsa, bu emekliler yılbaşından bu yana aldıkları maaş tutarında devam edecekler.

Emekliler için gerekli zam çalışması yapılıyor

Bu durumun çözümü için AK Parti kurmayları tarafından en düşük emekli maaşının artırılması yönlü bir düzenleme çalışması yapıyor. Ancak henüz kesin bir rakam ya da düzenlemenin detayları netleşmiş değil.

AK Parti yetkililerinin, emekli maaşlarında yapılacak olası bir düzenleme için hazırlık yaptıkları ortaya çıktı. Şu anda sadece en düşük emekli maaşı seviyesinde bir düzenleme üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Henüz kesinleşmiş bir plan veya rakam bulunmamakla birlikte, partinin kurmayları düzenlemeyi son haline getirdikten sonra öneriyi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunacak, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bu adım için bir yasa tasarısının Meclis'e sunulması gerekecek ve yasa süreci devam ederken kesin rakam belirlenecek.

En düşük emekli maaşı 12 bin TL!

Gelen ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Ancak bu rakamın Meclis'teki çalışmalar sırasında netleşeceği belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.