Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 18:16
Kaynak: İHA
Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara'da düzenlenen "Zordayız, geçinemiyoruz" mitinginde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, "Orada asgari ücretli adına 4 tane işçi olacak. Onlar ne karar alıyorsa harfiyen ona uyuyacağız" dedi.

Yaklaşık 150 bin işçinin katıldığı mitingde, Türkiye'nin farklı illerinden gelen işçiler, geçim zorluklarına dikkat çekmek için pankartlar açtı. Atalay, işçilerin emekli edilmesi durumunda sağlık, enerji ve savunma sanayii gibi kritik alanlarda üretim yapılmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Asgari ücret görüşmelerinin yakında başlayacak

Asgari ücret görüşmelerinin yakın zamanda başlayacağını ifade eden Atalay, geçen yılın deneyimlerine atıfta bulunarak, "Yılda iki kez asgari ücretin 18 bin lira olması gerektiğini söylediler. Ancak bu taleplerimize olumsuz yanıt verildi. Aynı süreci bu yıl da yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Atalay, Türk-İş'in asıl derdinin geçim olduğunu vurgulayarak, "Bu ücretlerle 15 gün bile geçinemiyoruz" dedi. Emeklilerin ve asgari ücretlilerin ihtiyaçları için yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Atalay, TBMM'ye önümüzdeki günlerde vergi sistemiyle ilgili 70 sayfalık bir metin sunacaklarını ve adaletsiz vergi sisteminin değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. "Maliye Bakanı ve ülke yönetenlere sesleniyorum; dikkatli olun, bu alanın sesine kulak verin" diyerek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda işçilerin sesini sokaklarda duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.