Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Düzenli olarak sosyal yardımlardan yararlanalar aile destek ödemelerinin ne zaman yatıralacığını merak ediyor. Peki, Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 12:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile destek ödemeleri her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım talep eden ailelerin hesaplarına yatırlıyor.  Eylül ayının gelmesiyle birlikte aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Detaylar haberimizde...

ailde destek ödemesi

Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla her ay ailelerin hesaplarına yatırılıyor. Aynı evde yaşayan kişi başına düşen aylık gelire göre belirlenen aile destek ödemelerinin 15 – 31 Eylül tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Aile destek programına nasıl başvurulur?

Aile Destek Programı’na başvurmak isteyenler e-Devlet üzerinden  başvuru yapabilirler. Aynı zamanda ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına üzerinden de başvuru alınıyor.

aile destek ödemes

Aile destek ödmesi başvuru şartları

Aile destek ödemesine başvuran kişinin taşıması gereke şartlar;

“Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması

Aynı zamanda başvuran kişinin yaşadığı evde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.