İhracatta yeşil dönüşüme yönelik yeni destek paketi yolda

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik odaklı ticaret kurallarına hızla uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla 'Responsible® Programı' adı altında Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Desteği'nin detaylarını 30 Temmuz'da açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 13:40
Kaynak: AA
İhracatta yeşil dönüşüme yönelik yeni destek paketi yolda

Bakanlık, ihracatın ekonomideki kritik rolünü korumak için gelecekte etkili olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bakanlık, ülke ihracatının mevcut dönüşüm sürecinden olumsuz etkilenmemesi ve ihraç pazarlarını kaybetmemesi için, Yeşil Mutabakat'a uyum konusunda ihracatçı firmalara rehberlik etmeyi sürdürüyor.

Bakanlık, ülkenin en büyük ticaret ortağı olan Avrupa Birliği (AB) ve diğer küresel pazarlarla uyumlu bir şekilde sürdürülebilirlik odaklı ticaret kurallarına ihracatçıların hızla uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla 'Responsible® Programı' adı altında Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Desteği'ni başlatacak.

Programın ayrıntıları, 30 Temmuz'da Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla düzenlenecek 'Responsible® Programı Lansmanı' etkinliğinde kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.