İzmir’den Amerika'ya fuar çıkarması

İzmir Ticaret Odası’ndan Amerika Birleşik Devletleri’ne işbirliği ziyareti

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:28
Kaynak: İHA
İzmir’den Amerika'ya fuar çıkarması

İzmir Ticaret Odası (İZTO), rotasını Amerika Birleşik Devletleri’ne çevirdi. İzmirli heyet, “RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı”na düzenlenen ziyaret organizasyonu kapsamında Los Angeles’a giderek temaslarda bulundu, iş birliklerinin gelişmesi için çalıştı.

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, Meclis Üyeleri Lütfi Kılıç, Mehmet Yavuz Alkan ve Metin Akçay, 75. Plastik Grubu Meslek Komitesi Başkanı Haşim Uygun ve Komite Üyesi Mehmet Nuri Ertaş ile 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Meslek Komitesi Üyesi Caner Tan’ın da aralarında bulunduğu 26 kişilik İzmir Ticaret Odası heyeti, 9-12 Eylül 2024 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. İzmirli heyet ilk olarak T.C. Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu’yu ziyaret etti. Ziyarette, ABD’li firmaların temiz enerji sektörüne yönelik ürün ve hizmet tedariğinde ilgisinin, Uzak Doğu’dan Türkiye’ye kaydığı vurgulanırken, İzmirli üreticilerin Kaliforniya pazarına girebilmeleri için Ticaret Ataşeliğinin her türlü desteği sağlayacağı söylendi.

Organizasyonun ikinci gününde “RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı” nı ziyaret eden heyet, dünya genelinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde en önemli enerji kuruluşları olan “Solar Energy Industries Association” ve “Smart Electric Power Alliance” yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmede ABD’nin devlerine, Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ile ilgili çalışmalar anlatıldı.

Amerika kıtasına ilk organizasyon

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası olarak ABD Ticaret Müsteşarlığı ile işbirliğinde ilk kez Amerika kıtasına yönelik bir ziyaret organizasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Heyetimizin ziyaret ettiği fuar kendi alanında dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Amerika kıtasının en büyük temiz enerji fuarı olma özelliği taşıyor. 1.300’ün üzerinde firmanın stant açtığı, dünyanın dört bir yanından 70 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği bu etkinlikte İzmir’i temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ABD Ticaret Müsteşarlığı işbirliğiyle yaptığımız bu pilot organizasyonu, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden farklı fuarlara yönelik gerçekleştirerek üyelerimizin yeni pazarlara açılmalarına katkı sağlamayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret kapsamında yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen ise, “ABD’de görüştüğümüz firmaların temsilcilerini Mayıs ayında kentimizde düzenlenecek Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na davet ettik. Çok olumlu yaklaştılar ve Türkiye’nin temiz enerji konusunda önemli bir pazar olduğunu ifade ederek katılımdan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Fuarda gerçekleştirilen tüm görüşmelerin Wenergy Fuarı’na ivme kazandıracağı inancındayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.