Konfederasyonlar devrede: HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK açıklayacak! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile asgari ücret konusunda ortak açıklama yapacak

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 16:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konfederasyonlar devrede: HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK açıklayacak! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hak-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet ile CHP genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti ve sonrasında Mahmut Arslan bir açıklama yaptı.

Arslan, ziyaretlerinin amacının CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı tebrik etmek olduğunu belirterek, "Belediyelerimizde yaşanan sorunları doğrudan paylaşmak ve bu konuda bundan sonraki süreçlerde nasıl bir çalışma yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Görüşme son derece verimli geçti. Sayın Genel Başkan'a taleplerimizi ilettik ve var olan sorunları kendisiyle paylaştık. İlerleyen süreçte bu diyalogun devam etmesi konusunda genel bir mutabakatımız var. Umarım yakın zamanda kendileri de bizleri ziyaret eder. Bu ziyaretler ve karşılıklı görüşmeler, Türkiye'nin sorunlarının çözümü ve tarafların görüşleri açısından önem taşıyor. Diyalogdan yana ortak bir yaklaşım sergiledik. İşçi hareketinin sorunlarının çözümü için, hem Meclis'te hem de kamuoyunda CHP'nin daha fazla destek ve katkısına ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Sayın Genel Başkan'dan bu konuda gerekli güvenceleri aldık. Gelecekte de bu görüşmelerin ve işbirliğinin devam etmesini umuyoruz. Çalışanlar ve çalışma hayatı için Türkiye'nin demokratik süreçlerinin güçlendirilmesi, demokrasinin sağlanması ve diyalog ortamının oluşturulması açısından önemli bir adım atıldığını düşünüyoruz" dedi.

MAHMUT ARSLAN: BAŞARACAĞIZ

Mahmut Arslan, temmuz ayında asgari ücrete ilişkin ara zam talepleriyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak bir haftadır ortak bir çalışma yürütüyoruz. Ortak bir metin hazırladık. Yarın, bu açıklamalarımızı TÜRK-İŞ'te yapacak olursak, arkadaşlarımız açısından haksızlık etmemiş oluruz. Birlikte bir açıklamayı yarın gerçekleştireceğiz. Bu açıklamada taleplerimizi, karşılaştığımız zorlukları ve sorunları, bu sorunların çözüm yollarını birlikte ortaya koyacağız. Eleştirmenin ötesinde çözüm de sunacağız. Umarım yarın bu konuda başarılı oluruz."

ARSLAN: ÇALIŞMA HAYATI SORUNLARLA DOLU

Mahmut Arslan, konfederasyonların bir araya gelmesinin sadece enflasyonla ilgili olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Sadece enflasyon konusuyla bir araya gelmek değil, çalışma hayatının pek çok sorunu var. Bu sorunların tamamına yönelik olarak biz ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak üç konfederasyon bir araya gelerek önce teknik düzeyde, sonra da başkanlar düzeyinde yürüttük. Yarın da inşallah bu tespitlerimizi, taleplerimizi ve varsa eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.