KOSGEB'den 2024'ün büyük destek programı: Girişimcilere 1.5 milyon lira destek!

KOSGEB, işlerini geliştirmek isteyen girişimcilere çeşitli destek programları sunarak ekonominin dinamiklerini güçlendirmeyi ve yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bu nedenle yeni girişimler için geri ödemeli destek sunuyor. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 10:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
KOSGEB'den 2024'ün büyük destek programı: Girişimcilere 1.5 milyon lira destek!

1 Ağustos'ta başlayan Girişimci Destek Programı'nın İş Geliştirme Desteği 2024 yılı ikinci çağrı başvuruları 30 Ağustos'ta sona erecek. Bu destek kapsamında girişimcilere 1.5 milyon liraya kadar ve yüzde 80 oranında geri ödemeli yardım sunuluyor.

Eğer girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınıysa, destek üst limitine 150 bin lira ekleniyor.

36 AY BOYUNCA GEÇERLİ

Gerçek kişi işletmeleri için 10 bin TL, sermaye şirketleri içinse 20 bin TL kuruluş desteği sunulmaktadır. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci dereceden şehit yakını olan girişimcilere ise ek olarak 10 bin TL daha ilave edilecek.

Söz konusu destek, işletmenin vergi mükellefiyeti devam ettiği sürece, ilk yılın birinci dönemi, ikinci yılın ikinci dönemi ve üçüncü yılın üçüncü dönemi olmak üzere, her dönemde 360 gün ve üzeri prim ödemesi yapılan çalışan başına 1 aylık brüt asgari ücret tutarında sağlanmaktadır. Bu destek, yüzde 100 geri ödemesiz olup, 36 ay boyunca geçerlidir.

DESTEK ŞARTLARI

Girişimcinin başvuruda bulunduğu işletmede kurucu ortaklık payının en az yüzde 50 olması gerekmektedir. Destek programı süresince girişimcinin ortaklık payı yüzde 50’nin altına düşmemelidir.

İşletmenin, kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içinde desteğe başvuruda bulunması zorunludur. Daha önce girişimcilik desteklerinden faydalanmış girişimciler tekrar başvuru yapamazlar.

KOSGEB desteği ile alınan makine, teçhizat, kalıp ve yazılım, destek süresi boyunca (üç yıl) satılmamalı, başkalarına kiralanmamalı, devredilmemeli veya rehin verilmemelidir. Bu malzemeler, dönemsel denetimlerde tespit edilmediği takdirde uygunsuzluk yönergesine göre işlem yapılır.

KOSGEB desteği ile edinilen makine, teçhizat, kalıp ve yazılımların, Kurul kararında belirtilen asgari teknik özellikleri taşıması gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.