Mahfi hocadan dikkat çeken faiz yorumu

Faiz indirimi yapılacağına yönelik bir açıklamasının olmadığın belirten Dr. Mahfi Eğilmez, “Türkiye gibi sürprizlere açık bir ekonomide ne karar verileceğini tahmin etmek falcılık gibidir. Faiz indirimi yapılacak değil, Eylül'den sonra düşük oranlı faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledim” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 13:46
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Mahfi hocadan dikkat çeken faiz yorumu

Ünlü iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, katıldığı bir TV programında Ekim ayında açıklanacak eylül enflasyonunun yüzde 50’nin altına düşeceği beklentisini paylaşmıştı. Eğilmez’in bu açıklaması medyada farklı şekilde paylaşılırken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğilmez, “Bazı yayın organlarında "Mahfi Eğilmez faiz indirimi olacak dedi ve tarih verdi" diye başlıklar gördüm. Beni izleyenler böyle bir yorum yapmayacağımı bilirler. Çünkü Türkiye gibi sürprizlere açık bir ekonomide ne karar verileceğini tahmin etmek falcılık gibidir. Dolayısıyla ben, ne olacağı konusunda değil ne olması gerektiği konusunda yorum yaparım. Eylül'den sonra düşük oranlı faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledim. Faiz indirimi yapılacak diye bir ifadem hiç olmadı” ifadelerini kullandı.

Eğilmez’in bu açıklamaları takipçileri tarafından farklı yorumlar yapılırken bir takipçisine verdiği cevap ise dikkat çekti. Takipçisi tarafından “Hocam Kasım ve Aralık'ta 500er baz puan indirimle 40 bandına iner diye düşünüyorum” yorumuna, Eğilmez, “Ne olacağı konusunda benim hiçbir tahminim yok. Ama Eylül'den sonra 2 puan indirilmeli diye düşünüyorum” diyerek cevap verdi.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.