Sırtı’dan Bakan Şimşek'e cevap: Haksız suçlama

Bakan Şimşek'in fırıncılara yönelik vergi kaçakçılığı eleştirilerinin sektörde hayal kırıklığı yarattığını belirten İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Sırtı, sektördeki çoğu esnafın vergi sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiğini ve çözüm için iş birliğine hazır olduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sırtı’dan Bakan Şimşek'e cevap: Haksız suçlama

KEMAL ÖZKURT / Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ve kayıt dışılıkla mücadele konusunda yaptığı açıklamalarda fırıncılara yüklendi. En çok vergi kaçağının yaşandığı alanın fırıncılar olduğunu belirten Şimşek, “Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1’e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar” diye konuştu.

Şimşek’in bu açıklamalarını fırıncı esnafı tarafından üzüntüyle karşılandığını belirten İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, “Binlerce fırıncı esnafımız, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunarken, aynı zamanda vergisel sorumluluklarını da titizlikle yerine getirmeye gayret göstermektedir. Fırıncı esnafının vergi konusunda zan altında bırakılması, sektördeki tüm emek sahiplerine büyük bir haksızlık teşkil etmektedir. Vergi sistemine dair yaşanan sorunları çözme hususunda fırıncı esnafımız da gereken sorumluluğu almaya hazırdır” diye konuştu.

ESNAFIMIZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Bakan Şimşek tarafından yapılan açıklamaları derin bir üzüntüye karşıladıklarını dile getiren Sırtı, “Sayın Bakanımızın vergi kaçakçılığına dair örneklemeleri içerisinde fırıncılarımızın anılması, emeğiyle geçinen, topluma en temel hizmetlerden birini sağlayan esnafımızı büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Öncelikle, fırıncılık sektörünün ülkemiz için ne denli hayati bir rol oynadığını belirtmek isteriz. Esnafımız, yıllardır gece gündüz demeden milletimizin ekmek ihtiyacını karşılamakta, bu kutsal görevi büyük bir özveri ile sürdürmektedir. Binlerce fırıncı esnafımız, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunarken, aynı zamanda vergisel sorumluluklarını da titizlikle yerine getirmeye gayret göstermektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, sektörümüzde yaşanan bazı münferit olaylar, tüm esnafımızı temsil etmemekte, büyük bir çoğunluk alın teriyle ve adil bir şekilde çalışmaya devam etmektedir” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Fırıncı esnafının vergi konusunda zan altında bırakılması, sektördeki tüm emek sahiplerine büyük bir haksızlık teşkil ettiğini belirten Sırtı, “Fırıncılarımız, ekonomik şartların zorluğu, artan girdi maliyetleri ve sektörel rekabet baskısı altında işlerini sürdürebilmek için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bu zorluklara rağmen, çoğunluğu dürüstlükle hareket eden esnafımız, toplumun gıda güvenliğine ve ekonomik sürdürülebilirliğe katkı sunmaya devam etmektedir. Öte yandan, vergi sistemine dair yaşanan sorunları çözme hususunda fırıncı esnafımız da gereken sorumluluğu almaya hazırdır. Sektördeki kayıt dışı ekonomi ile mücadelede iş birliğine her daim açık olduğumuzu ve Bakanlığımızın denetim süreçlerine katkı sunmayı arzu ettiğimizi belirtmek isteriz. Ancak, bu sürecin yapılacak yapıcı diyaloglar ve iş birliği anlayışı çerçevesinde yürütülmesinin, tüm taraflar için faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

VERGİ KAÇAKÇILIĞI HEPİMİZİN ORTAK SORUNU

Fırıncılar Odası olarak, toplumu ve esnafımızı rencide edici değil, teşvik edici bir yaklaşımın esas alınması gerektiğini ifade eden Başkan Sırtı, “Vergi bilinci, toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi fırıncılarımız arasında da güçlenmelidir. Bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Fırıncılarımız, toplumun en temel ihtiyaçlarından birini karşılayan emekçiler olarak hak ettikleri saygıyı görmelidir. Vergi kaçakçılığına dair mücadele, hepimizin ortak sorumluluğu olmakla birlikte, bu süreçte hiçbir esnafımızın haksız ithamlarla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini vurgulamak isteriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.