TCMB'den YUVAM hesaplarına yeni düzenleme: Faiz oranları düştü, komisyon ücretleri kaldırıldı

TCMB, YUVAM hesaplarının faiz oranlarını düşürdü ve ek getiri oranlarını azalttı. Artık YUVAM hesapları sadece yurt dışından transferle açılabilecek, komisyon ücreti alınmayacak

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 00:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 00:32
Kaynak: AA
TCMB'den YUVAM hesaplarına yeni düzenleme: Faiz oranları düştü, komisyon ücretleri kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) mevduatına geçişi teşvik etmek amacıyla YUVAM hesaplarına ilişkin önemli bir düzenlemeye gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan "Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile yapılan değişiklikler dikkat çekti.

Yeni düzenlemeye göre, YUVAM hesaplarında faiz oranları, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki gibi politika faizinin yüzde 70'ine düşürüldü. Ayrıca, vadelere göre ek getiri oranları da 2 puan azaltıldı ve 3, 6, 12 ve 24 ay vadeli hesaplar için sırasıyla yüzde 1, yüzde 2, yüzde 3 ve yüzde 4 olarak belirlendi.

Buna ek olarak, YUVAM hesapları yalnızca yurt dışından transfer yoluyla veya yurt dışından efektif geldiğini belgeleyen bir evrak karşılığında açılabilecek. Merkez Bankası, bankalara YUVAM hesapları için herhangi bir komisyon ödemesi yapılmayacağını da duyurdu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.