Vedat Işıkhan: Güçlü bir ekonomi, güçlü bir iş dünyası ile mümkün  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamunun sunduğu yatırımları destekleyici politikalar ve istihdam odaklı düzenlemelerle iş dünyasının büyümesine katkı sağlayacaklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 21:45
Kaynak: İHA
Vedat Işıkhan: Güçlü bir ekonomi, güçlü bir iş dünyası ile mümkün  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, kamunun sunduğu teşvikler, yatırımları destekleyici politikalar ve istihdam odaklı düzenlemelerin iş dünyasının büyümesine katkı sağlayacağını vurguladı. “Güçlü bir ekonomi, güçlü bir iş dünyası ile mümkündür” diyen Işıkhan, kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirme kararlılığı taşıdıklarını belirtti.

Işıkhan'dan OVP açıklaması

Işıkhan, Orta Vadeli Program’ın (OVP) ekonomik hedeflere ve stratejilere ilişkin sunduğu yol haritasını da açıkladı. Enflasyonla mücadele, cari açığın kontrol altına alınması ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine odaklandıklarını ifade eden Bakan, iş dünyasının yatırım ortamının iyileştirilmesi, finansman kaynaklarına erişimde ve vergi sisteminde yapılacak düzenlemelerle üretim ve istihdamın artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Yeni başlatılan İşgücü Uyum Programı’ndan da söz eden Bakan Işıkhan, programın dezavantajlı kesimlerin, özellikle işgücüne katılmayan işsizlerin, kadınların ve öğrencilerin iş hayatına kazandırılmasını hedeflediğini söyledi. Katılımcıların programa devam ederken aynı zamanda iş bulabileceklerini belirten Bakan, bu şekilde işgücüne katılımı ve istihdamı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

İstihdamın artırılmasını sağlayacak etkenler arasında çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kariyer fırsatları sunulması, performans ve başarıların ödüllendirilmesi gibi faktörlerin önemli olduğunu vurgulayan Vedat Işıkhan, işgücü piyasasının dönüşümünün hem kamu hem de özel sektör tarafından iyi kavranması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.