2023 Cadılar Bayramı tarihi belli mi? Hallowen kutlamaları ne zaman başlıyor?

Cadılar Bayramı, pek çok insan tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 2023 Cadılar Bayramı ne zaman kutlanacak sorusu da bu nedenle oldukça merak ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 22:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
2023 Cadılar Bayramı tarihi belli mi? Hallowen kutlamaları ne zaman başlıyor?

Cadılar Bayramı hem ev ve bahçe süslemeleri hem de birçok farklı karakterden esinlenilerek giyilen kostümleri ile yılın en renkli dönemlerinden biri. Her yaştan insanın büyük bir heyecanla hazırlandığı Cadılar Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak. Cadılar Bayramı nedir, nasıl kutlanır? 2023 kutlamaları ne zaman başlayacak? Konuya ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

2023 Cadılar Bayramı hangi tarihte kutlanacak?

Cadılar Bayramı, her yıl kutlanan bir bayramdır. Pek çok farklı ülkede kendine yer bulmayı başaran Cadılar Bayramı, Anglosaksonlar ve Batı bölgesinde konumlanan ülkeler tarafından Hallowen olarak isimlendirilir. Hallowen kelimesi All Hallow’s Eve yanı Azizler Günü Arifesi kavramının kısaltılması ile meydana getirildi. Her sene takvimler 31 Ekim’i gösterdiğinde kutlanan Cadılar Bayramı, günümüzde birçok etkinlik düzenlenerek kutlanıyor. Ülkemizde de özellikle son dönemlerde popülaritesini artıran Hallowen partileri, her kesim ve yaştan insanın bir arada eğlendiği bir organizasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Cadılar Bayramı nasıl ortaya çıktı?

Cadılar Bayramı, her sene dünyanın dört bir tarafında kutlanıyor. Ev, bahçe süslemeleri, karakterize edilmiş makyaj ve kostümler ile adeta bir panayır havasında geçen Cadılar Bayramı, her yaştan insanın katılımıyla büyük bir şölen haline geliyor. Kökeni Antik Britanya’nın Pagan Keltleri’ne kadar uzanan bu bayramın o dönemdeki ismi Samhain Festivali’dir. O dönemden sonra İngiltere’de yaşayan İrlandalı, İskoç ve Galliler tarafından ilk defa bir festival olarak kutlandı. Uzunca bir süre bu coğrafyada kendine yer bulan Cadılar Bayramı, 19. yüzyılın sonlarına doğru Kuzey Amerika’ya taşındı. Batı toplulukları arasında 20. yüzyılda yayıldı ve ardından tüm dünyada Amerikan kültürünün popüler bir parçası olarak ün saldı.

Cadılar Bayramı’nda neden balkabağı kullanılır?

Cadılar Bayramı’nda balkabağı kullanım sebebi çok eski yıllara dayanıyor. Balkabağını ilk olarak Antik Roma öncesi kutlanan Keltik Festivali’nde görüyoruz. O dönemlerde balkabağı, içi oyularak fener işlevi görmesi nedeniyle son derece işlevsel olarak kullanıldı. Aynı şekilde balkabağının üzerine çizilen yüz şeklinin de bir anlamı bulunuyor. Kelter’in inanışına göre balkabağı ve turp gibi sebzelere çizilen yüz şekli, gece saatlerinde etrafta gezinen kötü ruhların uzaklaştırılmasını sağlıyor. Yakın geçmişte popüler olmasını sağlayan unsur ise balkabağının en kolay şekil verilen sebzelerden biri olmasıdır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege’de bir karşı kıyı: Santorini

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.