2024 PTT personel alımı: PTT personel alımı ne zaman başlayacak, yapılacak mı? PTT personel alımı başvuru şartları

PTT’de görev almak isteyen vatandaşlar, "PTT personel alımı ne zaman başlayacak? PTT personel alımı başvuru şartları belli oldu mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 PTT personel alımı: PTT personel alımı ne zaman başlayacak, yapılacak mı? PTT personel alımı başvuru şartları

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nün (PTT) personel alımıyla ilgili yaşanan son gelişmeler gündemde araştırılmaya devam ediyor. PTT'de görev almak isteyen adaylar, personel alımına yönelik açıklamaları yakından takip ediyor ve resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak duyuruları sabırsızlıkla bekliyor. Peki, PTT personel alımı yapılacak mı 2024? PTT başvuruları ne zaman başlayacak ve koşullar açıklandı mı? İşte konuya dair merak edilen ayrıntılar...

PTT personel alımı

PTT PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI 2024?

2024 PTT personel alımı yapılıp yapmayacağı hâlâ merak ediliyor. PTT, bu yıl için personel alımına dair herhangi bir açıklama yapmamış durumda. PTT’ye başvuruda bulunmak isteyen adayların, resmî duyuruları yakından takip etmeleri ve gerekli belgeleri hazırlamaları önem taşıyor. 2024 yılına ait PTT personel alımlarıyla ilgili daha fazla bilgi almak için, PTT'nin resmi duyurularını ve ilanlarını gözden geçirmeye devam edin. Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda Avukat, Mühendis, Gişe ve Büro personeli, Postacı, Güvenlik görevlisi ve Temizlik görevlisi gibi pozisyonlara ihtiyaç duyulmuştu.

PTT personel alımı

PTT 10 BİN PERSONEL ALIMI DOĞRU MU?

PTT ve ona bağlı kuruluşlar, personel alım süreçlerini resmi web siteleri aracılığıyla ilan ederek yürütmektedir. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda, PTT’nin resmi internet sitesinde 10 bin personel alımına dair herhangi bir bilgi veya açıklamaya bulunmuyor.

PTT personel alımı

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI?

PTT, personel alımlarında özel ve genel başvuru koşullarını, alım yapılacak pozisyonlara göre belirlemektedir. Ancak henüz bir alım duyurusu yapılmadığı için özel şartlar bilinmemektedir. PTT personel alımı başvuru şartlarında aradığı genel şartlar ise şu şekildedir:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilenler hariç olmak üzere, Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suç nedeniyle altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olmak ve devletin güvenliği, anayasal düzen veya bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçlardan mahkum olmamak.

f) Engelli personel istihdamına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında sürekli görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir akıl hastalığına sahip olmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlarla mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen eğitim koşuluna sahip olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumu veya kuruluşundan emekli olmamak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.