ABD Gizli Servis Direktörlüğü'nden istifa eden Kimberly Cheatle kimdir?

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingindeki bir olayın ardından istifa etti. Peki, Kimberly Cheatle kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 10:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
ABD Gizli Servis Direktörlüğü'nden istifa eden Kimberly Cheatle kimdir?

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğrayarak kulağından yaralandı. Olayın ardından gözler ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle'ye çevrildi. Trump'ın yaralanmasının ardından gizli servis eleştirilere maruz kaldı ve Cheatle, istifasını duyurdu.Peki, Kimberly Cheatle kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Kimberly Cheatle kimdir?

Kimberly Cheatle, 1970 yılında doğan Amerikalı eski bir kolluk kuvveti görevlisi ve 2022-2024 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi'nin 27. direktörü olarak görev yapmıştır.

Cheatle, kariyerine 1995 yılında Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi'ne katılarak başlamıştır. Özellikle 11 Eylül saldırıları sırasında Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin tahliyesinde yer alması ve sonrasında Başkan Yardımcısı koruma biriminde görev almasıyla bilinmektedir.

Cheatle, 2019 yılında Gizli Servis'ten ayrıldıktan sonra PepsiCo'da küresel güvenlik kıdemli direktörü olarak çalışmıştır. Başkan Joe Biden'ın atamasıyla Eylül 2022'de Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi direktörü olarak göreve başlamıştır. Ancak Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sırasında Gizli Servis'in liderliği altında bulunduğu dönemde ulusal dikkatleri üzerine çekmiş ve eleştirilere maruz kalmıştır. Bu süreçte, Kongre'de duruşmalar ve geniş çaplı eleştirilerle karşı karşıya kalmış ve 23 Temmuz 2024'te istifasını sunmuştur.

Cheatle, Illinois, Hinsdale'de doğmuş ve Doğu Illinois Üniversitesi'nde sosyoloji bölümünde ceza adaleti alanında eğitim almıştır.

Kimberly Cheatle kaç yaşında?

1970 yılında dünyaya gelen Kimberly Cheatle, 56 yaşındadır.

Kimberly Cheatle aslen nereli?

56 yaşındaki Kimberly Cheatle Amerikalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.