Abdullah Kiğılı kimdir? Abdullah Kiğılı serveti ne kadar?

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Abdullah Kiğılı, tekstil sektöründeki başarısıyla tanınan bir isimdir. Peki, Abdullah Kiğılı kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Abdullah Kiğılı kimdir? Abdullah Kiğılı serveti ne kadar?

Abdullah Kiğılı, Türkiye'nin tekstil sektöründe saygın bir yer edinmiş, başarılı bir iş insanıdır. Kiğılı, adını taşıyan markasıyla hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada büyük bir başarı yakalamıştır. Abdullah Kiğılı kimdir sorusu, arama motorlarında araştırılıyor. Abdullah Kigılı hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

ABDULLAH KİĞILI KİMDİR?

Abdullah Kiğılı'nın ailesi, dedesinin doğum yeri olan Bingöl'ün Kiğı ilçesinden esinlenerek soyadını almıştır. Kiğı, 1930'larda Erzincan'a bağlı iken daha sonra Elazığ'a ve en sonunda Bingöl'e bağlanmıştır. Aile, 1928'lerde Kiğı'dan Malatya'ya taşınmıştır. Abdullah Kiğılı, 1943 yılında Malatya'da doğmuştur. Ailesi, Kiğılı 9 yaşındayken İstanbul'a göç etmiştir. Babası tekstil sektöründe çalışıyordu.

Abdullah Kiğılı kimdir

Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlayan Kiğılı, 1959'da Sultanhamam'da bir kumaş mağazasında iş hayatına adım atmıştır.

1965 yılında Kiğılı markasıyla gömlek ve pantolon üretimine başlayan Abdullah Kiğılı, 1969'da İstiklal Caddesi'nde şimdiki Kiğılı mağazasını açmıştır. 1973'te Beymen Beyoğlu mağazasına ortak olmuştur. 1980 yılında Kiğılı Konfeksiyon Fabrikası'nı kurarak Almanya ve Hollanda'ya erkek takım elbise üretimi yapmaya başlamıştır. Ayrıca, Türkiye genelinde 300 bayisi aracılığıyla ürünlerini satmaya başlamıştır.

ABDULLAH KİĞILI SERVETİ NE KADAR?

Lüks erkek giyim markası Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı, iş dünyasında tanınmış isimlerden biridir. Peki, Abdullah Kiğılı'nın serveti ne kadar?

Abdullah Kiğılı, Forbes Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alıyor. Ancak, servetinin büyük bir kısmı yalnızca Kiğılı Giyim Ticaret Anonim Şirketi üzerinden biliniyor. Tahminlere göre, Abdullah Kiğılı'nın serveti Kiğılı Giyim Ticaret Anonim Şirketi çerçevesinde 500 ile 750 milyon Dolar arasında değişiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.