Almina Tude Uygun kimdir?

Bülent Uygun'un kızı Almina Tude Uygun şeker komasına girdi. Peki, Almina Tude Uygun kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 14:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Almina Tude Uygun kimdir?

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun'un kızı Almina Tude Uygun, şeker komasına girerek hastaneye kaldırıldı. Peki, Almina Tude Uygun kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Almina Tude Uygun kimdir?

28 yaşındaki Almina Tude Uygun, futbol dünyasında "Asker Bülent" olarak tanınan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un kızıdır. Yıllarca diyabet hastalığı ile mücadele eden Almina Tude Uygun, 2025 yılında "sadi-s" ameliyatı geçirdi. Bu operasyon sonrası kan şekeri seviyeleri 500 civarından normale dönerken, 25 kilo verdi. Ancak, son zamanlarda yaşadığı şeker koması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Sağlığıyla ilgili gelişmeler dikkatle takip ediliyor.

Almina Tude Uygun'un sağlık durumu nasıl?

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun'un kızı Almina Tude Uygun, şeker komasına girerek Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel bir hastaneye kaldırıldı. 28 yaşındaki Almina Tude Uygun'un yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği belirtiliyor.

Bu gelişme nedeniyle Bülent Uygun'un, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanacak Bellona Kayserispor maçında takımın başında olamayacağı bildirildi. Maçı, Sivasspor'un yardımcı antrenörleri Sefer Yılmaz ve Mehmet Yozgatlı'nın yöneteceği ifade edildi.

Sivasspor Kulübü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Teknik Direktörümüz Bülent Uygun'un şeker komasına giren kızı Almina Tude Uygun, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Kendisine acil şifalar diliyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Almina Tude Uygun'un babası Bülent Uygun kimdir?

Bülent Uygun, 1 Ağustos 1971 yılında Sakarya'da Rizeli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına Sakarya'da devam ederken, genç yaşta Sakaryaspor'un çeşitli kademelerinde oynadı ve profesyonel futbol kariyerine adım attı.

Uygun, 17 yaşına kadar Sakaryaspor'un genç takımlarında oynadıktan sonra, genç millî takıma seçildi ve 15 kez 17 yaş altı millî takımında oynadı. Sakaryaspor'dan ayrıldıktan sonra Ankara Şekerspor'a transfer oldu ve burada 1 yıl oynadıktan sonra tekrar Sakaryaspor'a döndü. Ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu ve ilk yılında 22 golle gol krallığı yaşadı. Fenerbahçe'den sonra sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor formalarını giydi. Süper Lig'de toplam 85 gol atan Uygun, futbol kariyerini 2001 yılında Sivasspor'da sonlandırdı.

Bülent Uygun, teknik direktörlük kariyerine 2007 yılında Sivasspor'da başladı. Sivasspor'u 4 sezon boyunca çalıştıran Uygun, bu süre zarfında takımı şampiyonluğa taşıdı, ilk yarılarda liderlik konumunda bulundurdu ancak şampiyonluğu son haftalarda kaybetti.

Sonrasında Bucaspor ve Eskişehirspor'u çalıştırdı. Eskişehirspor'da 2010-11 sezonunun 8. haftasında göreve geldi ve sezonu 7. sırada tamamladı. 2011-12 sezonunda Elazığspor'un başına geçti ve takımı Süper Lig'e çıkardı. Ancak Elazığspor'da, takımın başarısız performansı ve 7. haftada elde edilen yalnızca 2 puan sonrası istifa etti.

Ardından Gaziantepspor'da teknik direktörlük yaptı ve 13 Kasım 2013'te istifa etti. 2013 Aralık ayında Katar'ın Umm Selâl kulübüyle 6 aylık bir kontrat imzalayarak Dûrî Nücûm Katar'daki ilk Türk teknik direktör oldu. Umm Selâl ile başarılı bir dönem geçirdikten sonra, 13 Aralık 2016'da görevinden ayrıldı.

Bülent Uygun, Sivasspor'un tarihinde önemli bir yer edinmiş ve 14 yıl sonra tekrar Sivasspor'un teknik direktörlüğüne atanmıştır.

Bülent Uygun, 1 Haziran 2014 tarihinde Özlem Füsun Önal ile evlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.