Amerikalı şarkıcı Selena Gomez kimdir? Selena Gomez hangi dine mensup?

Amerikalı şarkıcı Selena Gomez hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte bütün yönleri ile Selena Gomez...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 10:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
Amerikalı şarkıcı Selena Gomez kimdir? Selena Gomez hangi dine mensup?

Dünyaca ünlü şarkıcı Selena Gomez'in hayatı merak ediliyor ve sık sık araştırma konusu oluyor. Biz de sizin için Selena Gomez hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki Selena Gomez kimdir? İşte detaylar...

Selena Gomez kimdir?

Selena Marie Gomez, 22 Temmuz 1992'de Teksas'ın Grand Prairie şehrinde doğmuş Amerikalı bir şarkıcı, oyuncu, yapımcı ve iş insanıdır. Kariyerine Barney & Friends (2002–2004) adlı çocuk dizisiyle başladı. En tanınmış rolü, Emmy ödüllü Waverly Büyücüleri adlı Disney Channel dizisinde canlandırdığı Alex Russo karakteridir.

Televizyon kariyerinin yanı sıra, Selena Gomez Another Cinderella Story (2008), Waverly Büyücüleri: Film (2009), Ramona and Beezus (2010), Monte Carlo (2011), Bahar Tatili (2012), Neighbors 2: Sorority Rising (2016) ve The Dead Don't Die (2019) gibi birçok filmde rol aldı. Ayrıca, Otel Transilvanya film serisinde (2012–2022) Mavis karakterini seslendirdi.

Selena Gomez, eski grubu Selena Gomez & the Scene ile üç albüm yayımladı. Bu albümlerden Kiss & Tell (2009), A Year Without Rain (2010) ve When the Sun Goes Down (2011) ABD Billboard 200 listesinde ilk 10'a girdi ve RIAA altın plak ödülü kazandı. Ayrıca Gomez, Hollywood Records ile kayıt anlaşması imzaladıktan sonra Tinker Bell, Another Cinderella Story ve Wizards of Waverly Place gibi filmlerin soundtrack'lerine de katkıda bulundu.

2008 yılında Selena Gomez, UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atanarak "dünyanın en genç UNICEF İyi Niyet Elçisi" unvanını aldı. 2012'de Spring Breakers adlı gençlik filminde James Franco gibi ünlü isimlerle rol aldı. 2013 yılında ise Ethan Hawke ile başrolleri paylaştığı Getaway filminde yer aldı.

2011 yılında The Scene ile çıkardığı "When The Sun Goes Down" adlı üçüncü albümünün ardından Nisan 2013'te solo kariyerindeki ilk adımını atan Selena Gomez, 4. stüdyo ve ilk solo albümünün habercisi olan "Come & Get It" şarkısını yayınladı. Bu şarkı, Gomez'in ilk liste başarısını elde etmesini sağladı. Yaklaşık üç ay sonra, ikinci teklisi "Slow Down"u piyasaya sürdü. İlk tekli kadar başarılı olmasa da, bu şarkı da hit olmayı başardı. 2014 yılında “For You” adlı bir EP albüm çıkardı. 2015 yılında ise 3. solo albümü olan “Revival”ı yayınladı. Dördüncü solo albümü "Rare" ise 2020 yılında dinleyicilerle buluştu. Ayrıca, UNICEF'in "En Genç İyi Niyet Elçisi" seçildi. 2013 yılı Haziran ayında Gracie Elliot Teefey adında bir kız kardeşi oldu ve 2014 yılının Haziran ayında da Victoria Gomez adında bir kardeşi daha dünyaya geldi.

Doğum gününden bir gün önce, 21 Temmuz 2013'te, Selena Gomez ilk solo albümü olan "Stars Dance"i yayınladı. Bu albüm kısa sürede iTunes'ta bir numaraya yükseldi. Önceki hit albümü Kiss & Tell'deki en popüler parçalar arasında "Tell Me Something I Don't Know" ve "Naturally" yer alıyor. Ayrıca, "Tell Me Something I Don't Know" parçası Another Cinderella Story filmi için hazırlanan soundtrack'te de bulunuyor. Gomez ayrıca, 13 Reasons Why adlı dizinin yapımcılığını üstlendi ve Rare Beauty markasıyla kozmetik ürün pazarına giriş yaptı.

Selena Gomez hangi dine mensup?

Selena Gomez, kendisini oldukça ruhani biri olarak tanımlıyor ancak dini inancı hakkında konuşmaktan hoşlanmıyor. "Ben çok manevi biriyim. Tanrı'ya inanıyorum ancak dindar değilim. Bir süredir Katolik dinine ilgi duyan biriyim ancak bu konuda çok konuşmuyorum."

Selena Gomez nasıl ünlü oldu?

2011 yılında "When The Sun Goes Down" adlı üçüncü albümü The Scene ile yayınlayan Selena Gomez, Nisan 2013'te kendi solo kariyerinin dördüncü stüdyo albümünün habercisi olarak "Come & Get It" şarkısını yayınladı. Bu şarkı, Gomez'in ilk liste başarısını elde etmesini sağladı.

Selena Gomez’in neyi var?

Selena Gomez’in lupus hastalığı nedeniyle bir böbreğinin iflas ettiği açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.