Ansu Fati kimdir, kaç yaşında? Ansu Fati hangi takımda?

Fenerbahçe son olarak gündemine Barcelona'dan Ansu Fati gelmişti. İspanyol devi transferle ilgili Fenerbahçe'ye kararını iletti. Bu haberin ardından Ansu Fati kimdir, kaç yaşında? Ansu Fati hangi takımda? merak ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 16:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ansu Fati kimdir, kaç yaşında? Ansu Fati hangi takımda?

Fenerbahçe'nin son zamanlarda gündeminde Barcelona'dan Ansu Fati vardı. İspanyol devi transferle ilgili Fenerbahçe'ye kararını iletti. Bu haberin ardından Ansu Fati kimdir, kaç yaşında? Ansu Fati hangi takımda? merak ediliyor

Ansu Fati kimdir?

Anssumane Fati Vieira, 31 Ekim 2002 tarihinde Gine-Bissau'da doğmuş, sol kanat pozisyonunda oynayan İspanyol milli futbolcudur. Şu anda Premier League takımlarından Brighton & Hove Albion forması giymektedir.

Ansu Fati kariyeri

Herrera'nın yerel takımında ve Sevilla'nın genç takımında forma giyen Fati, 2012 yılında Barcelona'nın La Masia akademisine katıldığında on yaşındaydı ve ağabeyinden bir yıl sonra aynı hamleyi yapmıştı. 24 Temmuz 2019'da Barcelona ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Fati, kulüple 2022 yılına kadar anlaştı. 25 Ağustos'ta rezerv takımda yer alan Fati, La Liga'daki ilk maçına son dakikalarda 5-2 önde oldukları Real Betis karşısında Carles Pérez'in yerine oyuna girdi. Bu maça çıktığında 16 yaşında ve 298 günü olan Fati, kulübün tarihinde ilk maçına çıkan en genç ikinci futbolcu oldu ve 1941'de oynayan Vicenç Martínez'den sadece 18 gün daha büyüktü.

31 Ağustos 2019 tarihinde, Barcelona'nın deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Osasuna maçında ilk profesyonel golünü atan Fati, bu golü atarken 16 yaşında ve 304 günüydü. Bu başarıyla Fati, Barcelona as takımında en genç gol atan futbolcu ve La Liga tarihinin en genç gol atan üçüncü futbolcusu unvanını kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.