Antalya’da hangi dağlar var? Antalya’daki en yüksek dağ hangisi?

Akdeniz’in en fazla turist çeken şehirlerinden biri olan Antalya’nın denizleri kadar dağları da turist çekiyor. Antalya’ya gelen turistler sahil kenarlarının yanı sıra arama motorlarında “Antalya’da hangi dağlar var? Antalya’daki en yüksek dağ hangisi?” sorularını da aratmaya başladılar. Sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Antalya’da hangi dağlar var? Antalya’daki en yüksek dağ hangisi?

Son dönemde, Antalya'nın doğal güzelliklerine olan ilgi artarken, özellikle şehrin dağlık bölgeleri merak konusu olmaya ve hem yerli halk hem de turistler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İnsanlar “Antalya’da hangi dağlar var? Antalya’daki en yüksek dağ hangisi?” gibi sorularla araştırma yaparak bu konuda bilgi edinmeye çalışıyorlar. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Antalya’da hangi dağlar var?

Bey Dağları

Bey Dağları

Bey Dağları, Toros Dağları'nın batı uzantılarından ve Antalya'nın sınırları içinde yer alır. Bu dağ grubu, kuzey-güney doğrultusunda Antalya Körfezi'ne paralel olarak uzanır ve 600 ile 3086 metre arasında değişen yüksekliklere sahiptir. Jeologlar ve coğrafyacılar için çeşitli araştırma imkanları sunan bu dağlar, Tekedoruğu, Bakirli Dağı, Tahtalı Dağı ve Kızlar Sivrisi gibi önemli doruklara sahiptir. Kızlar Sivrisi, 3086 metrelik en yüksek noktasıyla dikkat çeker ve dağcılar, sedir ormanlarıyla kaplı Çamçukuru Vadisi'nden bu doruğa tırmanır. En kolay erişim yolu Antalya-Elmalı yoludur ve dağa tırmanış bir gün içinde tamamlanabilir. Tahtalı Dağı ise Kemer'in batısında bulunur ve ilginç yamaçlarıyla öne çıkar. Yükseltisi 2360 metreye kadar ulaşırken, 2000 metreye kadar çam ve karışık ağaçlı ormanlarla kaplıdır. Tahtalı Dağı'na Soğukpınar'dan başlayan ve Akdeniz'i gören sırtlardan yapılan tırmanışlar, muhteşem manzaralar sunar. Soğukpınar'dan kısa bir yürüyüş ve tırmanışla kamp alanına ulaşmak mümkündür. Bey Dağları her mevsim ziyaret edilebilir, ancak nisan, mayıs ve haziran ayları iklimin uygunluğu ve bölgenin zengin florası nedeniyle özellikle tavsiye edilir.

Saklıkent dağları

Saklıkent dağları

Saklıkent, Akdeniz Bölgesi'nde Antalya ilinin batısındaki Beydağları üzerinde, 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan kayak merkezidir. Tesis Beydağlarında yer alan Bakırlıdağının kuzey yamacına kurulmuştur. Antalya kent merkezine 50 km uzaklıktadır. Bu konumu nedeniyle bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerdendir. Aralık ve Nisan ayları arasında karlıdır ve bu sebepten de kayak yapmaya elverişlidir. Ilıman bir iklime sahiptir.

Geyik Dağları

Geyik Dağları

Geyik Dağları, Antalya'nın kuzeydoğusundan Dedegöl Dağları'nın en kuzey noktasından başlayarak Taşeli Platosu'na kadar uzanan Batı Toroslar'ın Orta Toroslar ile birleştiği noktada yer alır. Bu sıradağlar, yaz aylarında bile kuzeye bakan yamaçlarında kar bulundurur. Konya, Karaman ve Antalya illeri arasında uzanan Geyik Dağları, doğal sınır çizgisi oluşturur.

Geyik Dağları'nın en yüksek zirvesi, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinin kuzeydoğusunda yer alan Geyik Dağı Tepesi'dir ve 2877 metre yüksekliktedir. Ayrıca dikkate değer bir diğer zirve ise yine Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin doğu-kuzeydoğu yönünde bulunan Sarıtaş Tepesi'dir ve 2339 metre yüksekliktedir.

Antalya’daki en yüksek dağ hangisi?

Antalya ili sınırları içindeki en yüksek dağ, Geyik Dağları'nda yer alan Geyik Dağı'dır. Geyik Dağı'nın en yüksek zirvesi, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinin kuzeydoğusunda bulunur ve 2877 metre yüksekliktedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.