Atletico Madrid forması giyen İspanyol millî futbolcu Álvaro Morata kimdir?

İspanyol millî futbolcu Álvaro Morata’nın hayatı merak edildi. Futbol kariyeri ve özel hayatı sıklıkla araştırma konusu olan Alvaro Morata’ya dair merak edilen tüm bilgileri sizler için derledik. Peki Alvaro Morta kimdir ve hangi takımlarda yer aldı? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
Atletico Madrid forması giyen İspanyol millî futbolcu Álvaro Morata kimdir?

Atletico Madrid forması giyen başarılı futbolcu Álvaro Morata’nın hayatı merak konusu oldu. Kendisine dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki Alvaro Morata kimdir ve futbol kariyeri nasıl ilerledi? İşte merak edilen tüm detaylar…

Álvaro Morata kimdir?

Morata, Atlético Madrid'de başladıktan sonra 2008 yılında komşu Getafe'den Real Madrid'e transfer oldu. Genç yaşta Real Madrid C takımında forma giydikten sonra Temmuz 2010'da Juvenil A takımıyla başarılı bir sezon geçirdi ve iki gençlik şampiyonluğu kazandı, 34 gol attı. Bu performansıyla Real Madrid'in rezerv takımı olan Real Madrid Castilla'ya terfi etti. Aynı ayın ilerleyen günlerinde A takım teknik direktörü José Mourinho, Morata ve dört takım arkadaşını Amerika Birleşik Devletleri'nde bir sezon öncesi turuna çıkardı.

Álvaro Morata, Real Madrid Castilla formasıyla ilk maçına 15 Ağustos 2010'da Alcorcón ile oynanan hazırlık maçında çıktı ve maçın tek golünü attı. Segunda División B'deki ilk resmi maçına ise 29 Ağustos'ta Coruxo karşısında alınan 3-2'lik galibiyetle çıktı. İlk golünü ise 31 Ekim'de Alcalá karşısında alınan 1-1'lik beraberlikte attı.

alvaro morata

Álvaro Morata'nın kariyeri

Morata, 12 Aralık 2010'da Real Zaragoza karşısında alınan 3-1'lik La Liga galibiyetinin 88. dakikasında Ángel Di María'nın yerine oyuna girerek A takımdaki ilk maçına çıktı. On gün sonra Copa del Rey'de ilk kez forma giydi ve yine son dakikalarda yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. İspanyol medyası, Ocak 2011'de Gonzalo Higuaín'in sakatlanmasının ardından Morata'nın ana kadroda yer almasını beklemeye başladı.

Ancak Mourinho, "Morata henüz Madrid'de ilk 11'e hazır değil. Bizimle antrenman yapıyor ama Castilla'da gelişimini sürdürmesi gerekiyor," dedi. Bu süreçte Morata, yedek olarak çıktığı dört maçta beş gol attı, ve Emmanuel Adebayor da Higuaín'in yerine A takıma alındı.

Morata, 13 Şubat 2011'de Deportivo Fabril'e karşı alınan 7-1'lik galibiyette kariyerinin ilk hat-trick'ini yaptı. İlk sezonunu 14 lig golüyle tamamladı ve takımın en skorer oyuncusu oldu - Joselu ile birlikte - ancak Castilla play-off'larda yükselmeyi başaramadı.

alvaro morata 2

Morata, Real Madrid Castilla ile 2013 Puskás Kupası'nı kazandıktan sonra, Real Madrid'in A takımında ilk golünü 11 Kasım 2012'de attı. 83. dakikada oyuna dahil oldu ve Levante'ye karşı deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyeti getiren golü sadece 60 saniye içinde attı. Bir sonraki yıl ise 17 Şubat'ta Rayo Vallecano'ya karşı ilk resmi maçında, sadece üç dakika sonra açılış golünü attı. Ancak Sergio Ramos'un oyundan atılmasının ardından yarım saat önce Raúl Albiol'a yer verilmesi için sahadan çıkarıldı.

Morata, 2 Mart 2013'te Barcelona'ya karşı oynanan El Clásico'da 90 dakika boyunca sahada kalarak Karim Benzema'nın attığı 2-1'lik galibiyet golünün asistini yaparak önemli bir katkı sağladı. Ertesi sezon yeni teknik direktör Carlo Ancelotti yönetiminde A takımında düzenli olarak forma şansı bulmaya başladı, ancak Ocak transfer döneminde daha fazla süre istediğini dile getirdi.

Morata, 18 Mart 2014'te UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı ilk golünü, 16. turda Santiago Bernabéu'da Schalke 04'ü 3-1 yendikleri maçta üçüncü gol olarak kaydetti. 17 Mayıs'ta ligin son maçında Espanyol'a karşı iki gol atarak Real Madrid'in sahasında 3-1'lik galibiyetine katkı sağladı ve sezonu sekiz golle tamamladı. Ayrıca, kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Atlético Madrid'e karşı kazandığı zaferde de yer aldı; Benzema'nın yerine oyuna girdikten sonra normal süre ve uzatmaların son on dakikasında sahada yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.