TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de hangi dağlar var? Balıkesir’in en yüksek dağı hangisi?

Tarihi ve bulunduğu konum bakımından turistlerin oldukça ilgisini çeken Balıkesir şehrinin dağları da turistlerin akın ettiği lokasyonlardan biri oldu. Hem yerli hem de yabancı turistler sıklıkla “Balıkesir’de hangi dağlar var? Balıkesir’in en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 16:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Balıkesir’de hangi dağlar var? Balıkesir’in en yüksek dağı hangisi?

Ülkemizin çok sevilen şehirlerinden biri olan Balıkesir, son zamanlarda manzarası, doğası, tarihi ile çokça gündeme gelmeyi başarmıştır. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki Balıkesir’de hangi dağlar var? Balıkesir’in en yüksek dağı hangisi?

Balıkesir’de hangi dağlar var?

Kaz Dağı

Kaz Dağı

Kaz Dağları Biga Yarımadası'nda geniş bir alana yayılmıştır. Kaz Dağları, batıda Dede Dağı, ortada ana Kaz Dağı ve üç önemli zirvesi bulunmaktadır. Kuzeyde Babadağ, ortada Karataş Tepe ve güneyde Sarıkız Tepesi vardır. Doğuda ise Eybek Dağı ile kuzeydoğuda Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağı sıralanır. En yüksek noktası 1774 metre ile Karataş Tepe olan ana Kaz Dağı, Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre beldesinin kuzey-kuzeybatı yönünde uzanmaktadır. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Ayazma Mesire Yeri ise Kaz Dağı'nın zirvesinin kuzeybatısında konumlanmış bir durumdadır.

madra dağı balıkesir

Madra Dağı

Madra Dağları, Ege Bölgesi'nin Ana Ege Bölümü ile Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nün kesişim noktasında yer alıyor. Balıkesir'in İvrindi, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in Bergama ilçesi sınırları içinde yer alır. Madra Dağı, antik dönemde Pindasos olarak da bilinir. Bu dağlık alan, Kuzeydoğu-güneybatı yönünde uzanır ve yaklaşık olarak 20 km genişliğe sahiptir. Kuzeybatı sınırını Havran Çayı, güneydoğu sınırını Bakırçay ve kuzey sınırını İvrindi Çayı belirler.

Alaçam Dağları

Alaçam Dağları

Alaçam Dağları, Batı Anadolu'da yer alır ve Ege Bölgesi'nin İç Ege bölümünün kuzeyinde konumlanmıştır. Balıkesir'in güneydoğusu ile Kütahya'nın kuzeybatısını kaplayan bu dağlar, en yüksek noktada Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yer alan Alaçam Tepesi'ne kadar yükselir ve 1615 metrelik bir zirvesi vardır.

Balıkesir’in en yüksek dağı hangisi?

Balıkesir'in en yüksek dağı, Dursunbey ilçesinde bulunan Alaçam Tepesi'dir. Bu tepenin yüksekliği 1615 metre olarak kaydedilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.