Ben Affleck kimdir, kaç kez evlendi? Ben Affleck hangi filmle Oscar ödülü aldı?

Benjamin Géza Affleck, kariyerine çocuk yaşlarda başladı ve Hollywood'un en parlak isimlerinden biri haline geldi.  Jennifer Lopez ile evli olan Ben Affleck gündemden düşmüyor. Peki, Ben Affleck kimdir, kaç kez evlendi? Ben Affleck hangi filmle Oscar ödülü aldı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ben Affleck kimdir, kaç kez evlendi? Ben Affleck hangi filmle Oscar ödülü aldı?

Ben Affleck, kariyerine çocuk yaşlarda başladı ve Hollywood'un en parlak isimlerinden biri haline geldi. Jennifer Lopez ile evli olan Ben Affleck gündemden düşmüyor. Peki, Ben Affleck kimdir, kaç kez evlendi? Ben Affleck hangi filmle Oscar ödülü aldı? Detaylar haberimizde...

ben affleck

Ben Affleck kimdir?

Ben Affleck, Berkeley, Kaliforniya'da doğdu. Babası birçok farklı alanda çalışırken annesi Harvard Üniversitesi mezunu bir öğretim görevlisiydi. Küçük yaşlarda PBS'in çeşitli şovlarında rol alarak oyunculuk kariyerine adım attı.

2006 yapımı "Hollywoodland" filmi ile Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü (Volpi Cup) kazanan Affleck, kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık elde etti. "He is Just Not That into You" (Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar) filmi dünya çapında 165 milyon dolar gişe hasılatı yaptı.

Affleck, kardeşi Casey Affleck ile birlikte "Gone Baby Gone" filmini yönetti. 2005-2015 yılları arasında Jennifer Garner ile evli olan oyuncunun üç çocuğu vardır. 2016'dan beri Batman karakterini canlandıran Affleck, 2023 yapımı "The Flash" filminde de Batman rolüyle ekranlara dönecek.

Affleck, sadece oyunculuk ve yönetmenlik kariyeriyle değil, aynı zamanda yardımsever kimliğiyle de tanınıyor. Birçok yardım kuruluşuyla çalışıp bağışlarda bulunan Affleck, 2006 yılında Kongo'daki iç savaşlar hakkında bir programa katılarak yardım çağrısında bulundu.

Hollywood'un en ikonik isimlerinden biri olan Ben Affleck'in hayatı ve kariyeri, hayranları için ilham verici bir hikaye sunuyor. Affleck'in başarılarla dolu kariyerini ve etkileyici yaşamını yakından takip etmeye devam edin!

ben affleck

Ben Affleck kaç kere evlendi?

Ben Affleck, Amerikalı aktör ve yapımcıdır ve iki kez evlenmiştir:

Jennifer Garner (2005-2018): Affleck, Jennifer Garner ile 2005 yılında evlendi. Çiftin üç çocuğu vardır: Violet (2005 doğumlu), Seraphina (2009 doğumlu) ve Samuel (2012 doğumlu). Çift, 2018 yılında boşandı.

Jennifer Lopez (2022-günümüz): Affleck, Jennifer Lopez ile 2022 yılında evlendi. Çift, önce 2002-2004 yılları arasında nişanlıydı, ancak o dönemde ilişki sona erdi. Sonrasında tekrar bir araya gelip 2022'de evlendiler.

ben affleck

Ben Affleck hangi filmle Oscar ödülü aldı?

Ben Affleck, 1998 yılında Matt Damon ile birlikte yazdığı Good Will Hunting  filmiyle En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazandı ve dünya çapında tanındı.

Ben Affleck, Argo filminin hem yönetmenliğini yaptı hem de başrolünde oynadı. Film, En İyi Film dalında Oscar kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.