Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel kimdir, ne iş yapıyor?

Beşiktaş’ın transfer çalışmalarında adı sıkça geçen Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel'in kariyeri merak ediliyor. Peki Hüseyin Yücel kimdir, ne iş yapıyor? İşte, Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel’in hayatı...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel kimdir, ne iş yapıyor?

Hüseyin Yücel, aslen Giresunlu olup 11 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Saint Benoit Lisesi'nden mezun olduktan sonra Fransa'ya giderek Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi'nde ekonomi ve işletme alanlarında lisans eğitimini tamamlamıştır.

2005 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye'ye dönen Hüseyin Yücel, aile şirketlerinde çeşitli departmanlarda görev almıştır. 2011 yılında Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları'nın İcra Kurulu Başkanlığına getirilmiştir.

YÜCEL'İN SPOR KARİYERİ

Eğitimde sporun önemini vurgulayan Yücel, 2017 yılında Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Basketbol Takımı'nı kurarak öğrencilere sporu sevdirmeyi hedeflemiştir. Başkanlığını yaptığı takım, kuruluş yılında Süper Lig'e yükselmiş ve 2022 yılında FIBA Europe Cup şampiyonluğu yaşamıştır.

Futbola da ilgi duyan Hüseyin Yücel, 2018-19 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulunmuştur.

2022 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olarak atanmıştır. İki çocuk babası olan Yücel, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.