Cemil İpekçi kimdir? Cemil İpekçi Mardinli mi?

Ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi hakkında bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Peki Cemil İpekçi kimdir ve Cemil İpekçi Mardinli mi? İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 15:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cemil İpekçi kimdir? Cemil İpekçi Mardinli mi?

Ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi’ye dair bilgiler merak ediliyor ve sık sık araştırılıyor. Bizler de sizin için kendisi hakkında merak edilen detayları derledik. Peki Cemil İpekçi kimdir ve Cemil İpekçi Mardinli mi? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Cemil İpekçi kimdir?

5 Ağustos 1948'de İstanbul'da doğan Cemil İpekçi, baba tarafından Selanik kökenlidir ve Sabetay Sevi'nin soyundan gelmektedir, ancak kendisi Sabetayist olmadığını belirtmiştir. Abdi İpekçi ve İsmail Cem ile kuzen olan İpekçi, anne tarafından ise soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. İpekçizadeler ailesinin bir üyesi olan Cemil İpekçi, 5 yaşından beri aralıklı olarak İstanbul'da yaşamaktadır. Fatih Altaylı ile yaptığı bir röportajda muhafazakâr olduğunu ifade etmiştir.

cemil ipekçi

Cemil İpekçi’nin kariyeri

1971 yılında İngiltere'deki Kraliyet Sanat Akademisi'nden mezun olan Cemil İpekçi, 1972-75 yılları arasında stilist olarak çalıştı. 1975'te Tzagane adlı moda evini kurdu ve 1979'da Nis'de bir şube açtı. 1984'e kadar her iki moda evinde de Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yaptı. Aynı yıl İstanbul'da Haute Couture moda evini kurarak çağdaş gece modasına yöneldi. 1990'lara kadar Türk ve Anadolu motifli çalışmalarına ara verdikten sonra, 1992'de "Suzeni" adlı koleksiyonu ile bu çalışmalara geri döndü.

2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci seçilen Azra Akın'ın elbisesini tasarlayan Cemil İpekçi, elbisenin kumaşını Kapalıçarşı'dan temin etti. Kıyafet tasarımlarının yanı sıra, Damra markalı pırlanta ürünlerinin de tasarımını yaptı.

cemil ipekçi 2

3 Ocak 2008'de katıldığı bir televizyon programında, üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılana kadar tesettür defilesi düzenlemeyeceğini belirtti.

Ayrıca, 2015 yılında Show TV'de yayınlanan "Bu Tarz Benim" yarışmasının 2. sezonunda jüri üyeliği yaptı.

Cemil İpekçi Mardinli mi?

Cemil İpekçi, baba tarafından Selanik kökenlidir ve Sabetay Sevi'nin soyundan gelmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.