TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de hangi göller var? Denizli’nin en büyük gölü hangisi?

Denizli ‘deki göller sıklıkla ziyaret edilen noktalardan biridir. Turistlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı altındadır. Denizli’deki bu gölleri inceleyelim

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 11:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Denizli’de hangi göller var? Denizli’nin en büyük gölü hangisi?

Türkiye doğal güzellikler açısından çok zengindir. Denizli de bu zenginliklerden payını almıştır. Denizli doğa harikaları, eşsiz manzaraları ile en çok tercih edilen uğrak alanlardandır. Birbirinde güzel doğa güzellikleri ile ilgi odağı altındadır. Peki Denizli’de hangi göller var?  Detaylar haberimizde…

Denizli’de hangi göller var?

ışıklı gölü

Işıklı Gölü

Işıklı Gölü veya Çivril Gölü, Denizli ilinin Çivril Ovası'nda bulunan bir tatlı su gölüdür. Göl, Büyük Menderes Irmağı tarafından beslenmektedir. Yaz aylarında tarımsal sulama için kullanıldığından dolayı yıllık derinliği 3 metreye kadar değişen varyasyonlar göstermektedir. Ayrıca göl, su düzenlemesi yapılan bir regulateur gölüdür. Doğal bir göl olmasına rağmen su seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda çevredeki yerleşim birimleri ve tarım alanlarını su baskınlarından korumak amacıyla Devlet Su İşleri tarafından etrafına bent yapılarak baraj gölüne dönüştürülmüştür.

Gölün güneybatısında yer alan bir düzenek aracılığıyla sular Büyük Menderes Nehri'ne aktarılmakta ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmaktadır. Son yıllarda gölde makrofitlerin aşırı çoğalmasıyla bir otlanma problemi yaşanmaktadır. Günümüzde göl, sulama, balıkçılık ve balık çiftlikleri gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca göl, Türkiye'de kerevit vebasının 1984 sonbaharında görüldüğü ilk yer olma özelliğini taşımaktadır.

Buldan Yayla Gölü

Buldan Yayla Gölü

Denizli iline bağlı Buldan ilçesine sınırları içerisinde yer alan doğal bir göldür. Göl yüksek rakımlı bir yayla alanında bulunur ve çevresi doğal güzellikler ile çevrilidir. Ziyaretçilere doğa yürüyüşleri, piknik yapma ve doğal ortamın tadını çıkarma tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Sakin ortamı ve doğal güzellikleri ile Denizli’nin turist potansiyeline katkı sağlayan önemli noktalardan biridir.

çardak gölü

Çardak  Acıgöl

Çardak Gölü Denizli iline bağlı Çardak ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir doğal göldür. Gölün çevresinde doğal güzellikler ve termal kaynaklarla ünlüdür. Termal su kaynaklarına sahip olup bu özelliği ile sağlık turizmi açısından önem taşır. Tesisler genellikle termal otel veya kaplıca olarak hizmet verir ve ziyaretçilere termal suların şifalarını sunuyor.

Honaz Saklıgöl

Honaz Saklıgöl

Denizli’nin Honaz ilçesi sınırlarında bulunan Saklıgöl Denizli’nin doğal güzellikleri arasında önemli bir yer tutar. Saklıgöl, etrafı ormanlarla çevrili bir göldür çevresindeki yürüyüş parklarıyla doğa severler için uğrak bir noktadır. Çevresindeki yeşillikler ile görsel bir şölen sunar. Kamp yapmak, piknik yapmak veya doğa yürüyüşlerine çıkmak isteyenler için ideal bir ortamdır.

Denizli’nin en büyük gölü hangisi?

Acıgöl, yüzölçümü 41,34 km² ile 41,5 km² arasında değişen büyüklüğüyle Denizli ilinin en büyük gölüdür.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.